Baru Je Dibebask4n, Apa Yg Berlaku kepada Wanita Hin4 Islam Ini Buat Ramai Pu4s Hati- Lubuk Viral

Sepertimana semua sedia maklum, semalam media telah memaklumkan bahawa Siti Nuramirah Abdullah akan dibebaskan selepas pihaknya berjaya mengumpul dana untuk membayar ikat jaminnya.

Pihak penguatkuasa Jawi tahan Siti Nuramirah

Pun begitu, hanya beberapa minit selepas dibebaskan, wanita terbabit ditah4n pula oleh penguatkuasa Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), hari ini.

Memetik sumber Kosmo, dia ditahan penguatkuasa Jawi selepas menandatangani Borang Jamin dengan ditemani peguamnya, Ramesh Chandran di Kuanter Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur.

Berdasarkan prosedur, wanita itu akan ditahan oleh JAWI selama 24 jam sebelum dihadapkan ke Mahkamah Tinggi Syariah esok untuk ditvduh mengikut Seksyen 7 Akta Kesalahan Jen4yah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 Bahagian III-Kesalahan Yang Berhubungan Dengan Kesucian Agama Islam Dan Institusinya.

Orang yang mengalami sakit lutut dan pinggul mesti membaca ini!

`Kelemahan lelaki` akan hilang dalam 1 malam! Cuba ini!

Seksyen itu membabitkan kesalahan menghina atau menyebabkan agama Islam dipandang h1na yang mana jika dis4bitkan, boleh did3nda tidak melebihi RM3,000 atau p3njara maksimum dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Siti Nuramira, kekasih akhirnya bayar j4min

Terdahulu Selepas hampir seminggu ditahan di penjara, pasangan kontr0versi, Siti Nuramira Abdullah dan kekasihnya V. Alexander Navin akhirnya selesai membayar jumlah keseluruhan jaminan RM40,000 hari ini.

Jaminan kedua-dua tertudvh dibayar oleh dua penjamin berbeza yang did4kwa merupakan kawan kepada pasangan itu sebanyak RM20,000 setiap seorang.

Bagi urusan pembayaran, penjamin Siti Nuramira hadir ke Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur sementara seorang lagi rakan mereka ke Kompleks Mahkamah Petaling Jaya bagi menjamin Navin.

Peguam bela kedua-dua tertuduh, R. Sivaraj berkata kos jaminan itu dikumpul menerusi sumbangan orang awam daripada dalam dan luar negara yang dimasukkan menerusi akaun bank Lawyers For Liberty (LFL).

“Kami tidak mempunyai sebarang maklumat mengenai identiti penjamin namun duit jaminan itu merupakan sumbangan orang ramai. Atas jasa baik LFL, kami dibenarkan untuk menggunakan bank akaunnya sebagai medium untuk mengumpul dana berkenaan.

“Setakat ini, kami belum tahu bila Siti Nuramira dan teman lelakinya akan dibebaskan kerana mereka perlu menjalani beberapa prosedur termasuk ujian C0v!d.19 sebelum boleh dibebaskan,” katanya ketika ditemui media di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur.

SUMBER:

Kosmo (Nuzulsham Shamsuddin)

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: http://trendingsangat.pw/