Johnny Depp Menang S4man Fitn4h Terhadap Bek4s Isteri – Lubuk Viral

New York: Juri di sebuah mahk4mah di Fairfax, Virginia, pada Rabu mendapati aktres Amber Heard membuat fitn4h mengenai dakw4an dia didera oleh bek4s suaminya, Johnny Depp.

Juri turut memerintahkan Heard membayar g4nti rvgi AS$15 juta (kira-kira RM65 juta).

Bagaimanapun, mahkamah memutuskan jumlah itu dikurangkan kepada AS$10.35 juta (kira-kira RM45 juta) sejajar dengan had punitif yang dibenarkan und4ng-und4ng di negeri itu.

Tujuh juri yang mendengar perbicaraan selama enam minggu itu mendapati bahawa artikel ditulis Heard pada 2018 mengenai dakw4an kegan4san seksu4l adalah fitn4h kepada Depp.

Selain itu, juri mendapati ia ditulis dengan niat jah4t.

Bagaimanapun, juri memihak kepada Heard dalam satu tuntutan balasnya kepada Depp dan mengarahkan Depp membayar bek4s isterinya itu AS$2 juta (kira-kira RM8.78 juta).

Ganti rugi itu selepas juri mendapati kenyataan peguam Depp, Adam Waldman, adalah fitn4h Heard.

Ia berhubung satu kenyataan Waldman kepada akhbar Daily Mail bahawa dakw4an Heard mengenai pendera4n itu adalah satu penipu4n.

Depp, 58, mengemukakan sam4n fitn4h menuntut tidak kurang AS$50 juta (kira-kira RM219 juta) terhadap Heard yang did4kwa memfitn4hnya apabila bek4s isterinya itu dalam satu artikel akhbar mend4kwa dia adalah ‘figura awam mewakili keg4nasan rumahtangga’.

Heard, 36, yang pernah membintangi filem aksi Aquaman pula mengemukakan tuntutan balas menuntut AS$100 juta (kira-kira RM439 juta), dengan mend4kwa Depp mencemark4n reputasinya.

Kedua-duanya bertemu pada 2011 ketika berlakon filem The Rum Diary sebelum berkahwin pada Februari 2015.

Bagaimanapun, pasangan itu disahkan berpis4h dan penyelesaian percer4ian dimuktam4dkan dua tahun kemudian.

Depp yang juga pelakon filem fantasi Pirates of the Caribbean memfailkan s4man itu di Fairfax County, Virginia, kerana artikel yang didakwanya mengandungi fitn4h berkenaan diterbitkan Washington Post, yang dicetak di situ.

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber:https://www.hmetro.com.my/