“Sebagai bapa saya..”- Isu Anak Bercivm, Akhirnya Ridhuan Tee Buka Mulut – Lubuk Viral

Selepas berdiam diri beberapa hari, pendakwah tersohor, Prof. Dr. Mohd. Ridhuan Tee Abdullah yang juga ayah kepada pelakon Syafi Tee akhirnya mengulas tentang kontroversi membabitkan anak keduanya itu.

Penjelasan itu dibuat sebagai reaksimya kepada video bercium anaknya bersama seorang wanita yang tular di laman media sosial hingga mendatangkan rasa kurang senang dalam kalangan netizen.

Menurut Mohd. Ridhuan, beliau tampil menjawab persoalan itu selain mengucapkan terima kasih kepada orang ramai kerana mengambil berat hal keluarganya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syafitee (@syafitee)

“Benar sekali, iman tidak dapat diw.arisi, tidak dapat dijual beli. Moga semua ini tidak terjadi kepada kalian semua. Ya, saya akui saya ada kelem.ahan, saya tidak sempurna.

“Sedangkan Nabi Nuh pun tidak mampu untuk menyelamatkan anaknya, inilah pula diri saya hamba Allah yang hina, tetapi saya telah melakukan yang terbaik, untuk semua anak saya seramai enam orang. Selebihnya saya berserah, saya pasrah,” katanya menerusi satu hantaran di Facebook.

Susulan keja.dian cium itu, katanya, beliau akan terus menjalankan tanggungjawab amar makruf nahi mungkar meskipun ia telah berlaku kepada keluarganya sendiri.

“Umat Islam hari ini, terutama anak-anak Melayu Islam kita perlu diselamatkan, meskipun yang terp.aksa diselamatkan itu anak sendiri. Ini suatu ujian daripada Allah, ujian ini akan terus mematangkan kita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syafitee (@syafitee)

“Keja.dian ini tidak akan menja.dikan saya berd.iam diri. Saya akan terus men.egur dan menjalan asas sebagai sebagai Islam, amar makruf nahi mungkar. Sesiapa sahaja yang buat mungkar, akan saya tegur meskipun berada dalam keluarga saya sendiri,” jelasnya.

Mengulas lanjut mengenai Syafi Tee, Ridhuan berkata, anak keduanya lebih meminati bidang seni setelah tamat belajar.

“Sebagai bapa saya telah menasihatinya tentang dunia seni yang telah saya ceburi semenjak memeluk Islam, lebih 30 tahun. Cuma bezanya seni saya adalah seni artis ilmuan, manakala anak memilih seni artis hiburan.

“Saya tidak mel.arang, cuma mengingatkan agar pandai membawa diri. Pastikan bidang seni hiburan boleh membawa kita ke syurga. Pastikan seni dapat mendidik anak bangsa. Titipan demi titipan. Namun, apakan daya Allah mahu menguji hambaNya yang kerdil,” katanya

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: Kosmo