Nora Mahu Bersemuka Dengan Penyebar Fitnaah Perkahwinannya

Penyanyi popular Datuk Nora Ariffin menyeru individu yang melemparkan tudvhan mendkwa dia menyembunyikan tarikh sebenar pernikahannya dengan suami, Dr Rushdi Ramli yang difahamkan sudah dibina hampir dua tahun lalu untuk tampil ke hadapan.

Menurut Nora atau nama sebenarnya Wan Norafizah Ariffin, 48, dia mahu bertemu empat mata dengan individu yang menjadi pencetus untuk mengetahui tujuan sebenar penyebaran fitnh tersebut.

“Saya menyerv kepada individu yang sengaja memburvkkan imej kami, please tampil bertemu muka. Mungkin individu ni ada masalah, kita sama-sama bantu.

“Saya ingin tahu apa tujuan sebenarnya menyebarkan fitnh, tudvhan yang tidak tepat dan berasas ini. Lagipun ini adalah hal kehidupan saya.

“Kenapa gunakan social media dan fake acc0unt untuk sebarkan fitn4h? Alangkah baik kalau DM saya direct. What’s your intention? Kalau bertujuan untuk mencari kebaikan, saya sedia mendengarnya.

“Tapi kalau tujuan untuk meruntvhkan perkahwinan saya, itu adalah hak suami saya. Hak mutlak seorang suami, tidak boleh dipaksa-paksa. Saya serahkan pada Allah SWT,” ujar Nora di ruangan kapsyen Instagram miliknya.

Tidak cukup dengan itu, individu tersebut juga mendkwa Nora pernah memaksa suaminya itu untuk mencraikan isteri pertama dengan hanya menggunakan pen dan kertas. Malah suami Nora, Dr Rushdi turut menyifatkan tudvhan yang dilemparkan terhadap perkahwinan mereka sebagai fitn4h yang berniat untuk mencem4r nama mereka berdua.

“Saya yang bernama Rushdi Ramli secara jujur dan seikhlas hati ingin menjelaskan bahawa segala kenyataan-kenyataan yang telah divirlkan pada saat ini yang bertujuan untuk mencemrkan nama baik perkahwinan di antara saya dan Datuk Nora Ariffin adalah suatu fitnh, satu tohm4h yang berniat jhat dan burvk.

“Allahuakbar, semoga Allah SWT memberikan balasan yang setimpal terhadap orang-orang yang berniat jaht terhadap kami dan terhadap perkahwinan kami,” jelasnya menerusi satu kenyataan yang dihantar.

Tambah Nora lagi, tujuannya untuk berkongsi berita perkahwinan bersama sahabat baik arwah suaminya pada pengetahuan umum adalah sebagai langkah untuk mengelakkan fitn4h.

“Perkahwinan tidak boleh dipaksa-paksa. Begitu juga dengan percraian. Tidak ada seorang manusia pun yang berhak untuk memaksa orang lain bercrai tanpa sebab. Itu d0sa besar.

“Berkahwin itu perkara baik, mendapat pahala, wajar dihebahkan, kerana itulah saya mengambil keputusan untuk beritahu pada semua untuk mengelakkan fitn4h.

“Niat saya betul-betul kerana Allah. Tapi lain pula jadinya. Bagitau salah, tak bagitau pun salah.

“Sebagai seorang selebriti saya juga berhak untuk tidak berkongsi atau explain everything tentang hal-hal kehidupan peribadi saya, sekiranya tiada keperluan. That’s my privacy.

“Sekiranya perbuatan saya salah di sisi hukum Allah, biarlah saya meminta ampun dariNya. Dan biarkan para agamawan, aulia yang memberi nasihat pada saya. Insya-Allah, saya akan perbetulkan kesalahan saya,” ujarnya lagi.

Imbas kembali, Nora sebelum ini mendirikan rumah tangga bersama Allahy4rham Johan Nawawi pada 1992 dan dikurniakan empat cahaya mata.

Walau bagaimanapun suaminya mennggl dunia pada 24 Mac 2017 pada usia 52 tahun akibat serangan jantvng.

Pada 13 Disember 2019, Nora sekali lagi diuji dengan pemergian anak kedua, Muhammad Syakir Aliff yang ketika itu berusia 20 tahun.

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber:  https://bartatoday.net/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*