VIDEO “Beng4ng Kereta Dil4nggar,” Lelaki R4mpas Beg Ambil IC T4kut Pem4ndu W4nita L4ri

Sejak petang tadi, tular di media sosial berkenaan satu video seorang lelaki yang bertindak kasar dengan merampas beg seorang pemandu wanita yang mengandungi kad pengenalan kerana bimbang dia melarikan diri.

Walaupun kereta lelaki itu yang menjadi m4ngsa pelanggaran, namun ramai yang tidak bersetuju dengan tindakannya yang begitu kasar kerana dia sama sekali tidak mempunyai hak untuk memegang kad pengenalan orang lain.

Mar4h sangat kereta dil4nggar

Video tersebut telah dimuat naik oleh satu akaun TikTok dikenali sebagai @zairulnaimft apabila memberi nasihat supaya tidak melakukan tindakan kurang cerdik jika berlaku kemalangan kepada pemandu jalan raya.

Ramai rasa tindakan tak wajar

Walaupun tiada sebarang penjelasan mengenai kejadian yang berlaku, namun menerusi ruangan komen pengguna TikTok tersebut, ramai yang merasakan tindakan lelaki itu tidak wajar kerana meminta kad pengenalan orang lain sesuka hati adalah satu kesalahan.

Lebih memburukan keadaan apabila dia mengambil beg pemandu wanita itu secara paksa dan membawa masuk ke dalam keretanya bagi dengan alasan enggan pemandu tersebut lari daripada bertanggungjawab diatas pelanggaran tersebut.

Dah viral macam ni lagi bah4ya

Patut ambil gambar plat kereta dan IC cukuplah

Salah ambil barang peribadi orang

Elok2 tak kena apa2, dah boleh kena d4kwa

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: http://www.rosemerah.dnqj.my/blog/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*