Selepas pemergi4n Alisha, ada lagi khabar dvka menimpa keluarga arw4h

Selepas pemergi4n murid Tahun Satu iaitu Nur Alisha Safiya Mohd Azlin yang meningg4l dunia akibat dil4nggar van sekolah, datuknya Saad Hashim pula meningg4l dunia awal pagi tadi.

Menerusi laporan Harian Metro, isteri Saad yang dikenali sebagai Mahani Hamid berkata, arw4h suaminya yang menghidap kenc1ng manis sejak 10 tahun lalu itu ‘pergi’ di kediamannya di Felda Keratong 5, Bandar Tun Razak, Pahang.

“Hilang dua orang tersayang dalam masa 48 jam sememangnya sesuatu yang menyedihkan, namun terpaksa menerima hakikatnya walaupun berat untuknya.
“Semalam, saya menziarahi cucu yang meningg4l dunia akibat kemal4ngan di langg4r van sekolah dan hari ini suami pula meninggalkan kami buat selama-lamanya.
“Saya sempat menatap wajah cucu sebelum disembahyangkan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya..
“…namun tidak dapat mengiringi jnazah ke perkubvran kerana teringatkan suami dan ketika itu sudah malam dan mahu terus pulang ke kampung,” kata warga emas berusia 68 tahun itu.

Selain itu, anak keempat Mahani iaitu Anom Suhana memaklumkan dia ada menziarahi keluarga abangnya (bapa Alisha) di Sepang, semalam.

Anom berkata, mereka sepatutnya pulang ke Pasir Gudang selepas menziarahi ahli keluarga Alisha namun ibunya beria mengajak pulang ke kampung sebelum tiba kira-kira tiga jam kemudian.

“Ketika sampai di kampung arw4h ayah kelihatan seperti biasa, manakala pada 4 pagi ibu memaklumkan ayah sudah meningg4l dunia.
“Saya tidak menyangkarupa-rupanya ajakan ibu untuk singgah di kampung itu adalah bagi bertemu ayah buat kali terakhir dan kami reda dengan ketentuan Allah SWT kehilangan dua ahli keluarga dalam jangka masa yang dekat,” ujarnya.

Pada tengah hari Jumaat lalu, Alisha yang juga anak kepada pasangan Mohd Azlin dan Mahani Saad m4ut selepas dirempvh van dinaikinya di hadapan sebuah tadika terletak di Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang.

Selamat dikebumik4n

 

Sumber: Harian Metro (Samadi Ahmad)

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: http://www.klmenjeritvideo.dnq.news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*