Andi Bernadee diani4ya kawan baik, kerugi4n RM70,000 – “Saya terpaksa t1pu mak, kata duit hil4ng”

HARAPKAN pagar, pegar makan padi… itu yang terjadi kepada penyanyi Andi Bernadee apabila mend4kwa ditipu rakan baik yang juga pembantu peribadinya sehingga melibatkan kerugi4n sebanyak RM70,000.

Susulan itu, Andi atau nama sebenarnya Andi Azrul Andi Mapangile​, 30, membuat lapor4n di Ibu Pejabat Balai Polis (IPD) Dang Wangi, Kuala Lumpur pada pagi, Rabu.

D4kwa Andi individu tersebut menggunakan aplikasi WhatsApp miliknya untuk berkomunikasi berkaitan urusan kerja yang melibatkan transaksi bayaran.

Andy bersama peguamnya.

“K3s yang saya laporkan ini melibatkan pecah am4nah… orang yang saya percaya dan bawa masuk dalam industri. Saya sendiri tak sangka dengan apa individu itu sudah lakukan.

“Dia sudah kac4u periuk nasi saya, maluk4n saya, fitn4h dan burukk4n saya dekat produksi serta kawan-kawan saya. Sedangkan dia telah songl4p duit saya.

“Saya langsung tak dapat duit hasil kerja saya tahun ini hampir RM70,000. Duit itu merupakan bayaran saya berlakon dan bekerja untuk syarikat baju.

“Dia manipulasikan WhatsApp saya dan hantar kepada client… client percaya, buat transaksi bayaran itu kepada akaun peribadi dia,” katanya kepada mStar.

Apa yang berlaku ini memberi kesan kepada keluarga saya.

ANDY BERNADEE

PENYANYI

Penyanyi lagu Kais Pagi Kais Petang itu hadir di IPD Dang Wangi, Kuala Lumpur bersama pengurus, Nasir Deraman dan peguamnya iaitu Faizal Rahman.

Dalam pada itu, Andi mended4hkan dia mula mengesy4ki individu tersebut selepas menyedari tidak menerima wang hasil kerjanya sejak awal tahun.

Malah Andi memberitahu dia sudah bersemuka dengan individu tersebut untuk bertanyakan soal wang berkenaan namun tidak menerima sebarang respon yang baik.

“Saya mula syak sebab duit saya bekerja dari awal tahun tak masuk ke dalam akaun saya. Dia asyik beri alasan resit hilang dan client tak bayar lagi.

Andi membuat laporan polis terhadap individu yang telah menipvnya.

“Sedangkan client dah bayar… rupa-rupanya dia dah makan. Saya mula bertanya dekat dia sejak Jun lalu. Tapi macam-macam alasan diberikan.

“Ahad lalu, saya ada bersemuka dengan dia dan tanya baik-baik sebab saya ada bukti yang mengatakan bayaran sudah dilakukan ke akaun peribadi dia,” ujarnya.

Sementara itu, Andi mengakui dia lama menghilang daripada media sosial disebabkan berada dalam keadaan serabvt memikirkan masalah tersebut.

“Saya serabut, dalam keadaan kita sedang berdepan dengan pand3mik, saya hanya harapkan duit hasil titik peluh dan kerja keras saya.

“Saya ada tanggungan keluarga. Apa yang berlaku ini memberi kesan kepada keluarga saya. Apabila mak saya bertanya… saya terpaksa t1pu kata duit saya hil4ng,” katanya.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*