“Jangan D3ngki Sampai Membvn*h Orang Lain” – Rakan Artis Tak Puas Hati Dengan Elly Mazlein?- Lubuk Viral

Teletah g1la-g1la Elly Mazlein atau lebih mesra disapa sebagai Kak Lina Pom Pom ini berjaya menggamatkan suasana sepanjang konsert Gegar Vaganza musim kesembilan (GV9) berlangsung.

Di sebalik pujian melambung yang diterima, terselit juga kata-kata nista mengec4m caranya mengendalikan program hiburan nombor satu di Malaysia itu.

Ada yang berpendapat Elly terlebih ‘ged1k’ dan cuba untuk kelihatan lebih menyerlah berbanding peserta yang bertanding. Malah, tindakannya yang turut sama menari dengan para peserta pada konsert minggu ketiga dikatakan seolah-olah mengganggu mereka.

Astro/AzrulRafie/IG

Enggan melat4h dengan sebarang kec4man yang dilemparkan kepadanya, Elly mengambil pendekatan untuk tidak menambahkan bara.

Niatnya hanyalah satu iaitu cuma untuk menghiburkan seluruh penonton Gegar Vaganza.

“Kami sebagai pengacara juga perlu ‘perform’. Tak boleh kalau tak ‘perform’. Jadi tiada istilah cuba untuk melebihi dari bintang yang bertanding.

“Kerana kalau saya tidak ‘perform’ dan lakukan tugas saya dengan cara hambar di atas pentas pun akan menjadi pertik4ian. Apa yang saya tahu, saya nak jaga program ini supaya program ini ‘hidup’,” katanya ketika ditemui di sidang media konsert mingguan GV9.

Katanya lagi, bukan dia tidak mahu mendengar nasihat dan pendapat orang lain, tetapi kadang kala dia harus pekakkan telinga kerana apa yang dilakukannya itu adalah atas permintaan.

“Ini adalah tanggungjawab yang diberi. Jadi saya kena lakukan yang terbaik. Memang saya menghorm4ti pendapat orang luar tapi kadang-kadang saya terpaksa tutup telinga saya dan terus lakukan apa yang saya lakukan kerana ini memang permintaan. Jadi, saya kena lakukan perkara itu.

“Untuk menggalas tanggungjawab menjadi pengacara GV9 ini bukan senang. Macam saya cakap, hati kena cekal. Sebab akan ada yang suka dan tidak.

“Macam saya, nasib baik lebih banyak yang suka daripada tidak. Walaupun ada yang kec4m, ada juga yang akan bid4s balik. Saya tak pernah minta mereka berbalah. Tetapi saya berterima kasih buat mereka yang menyokong saya,” ujarnya.

Tambahnya lagi, dia tidak risau andai ada netizen yang tidak menyukai caranya kerana masing-masing mempunyai pandangan tersendiri.

Gambar Astro/AzrulRafie

“Macam contoh minggu lalu, ada isu yang mengatakan bahawa saya kacau peserta yang sedang membuat persembahan.

“Saya tak boleh nak mar4h netizen sebab mungkin yang berkata itu adalah disebabkan sedutan yang telah disunting dan dimuatnaik ke Tik Tok dan sebagainya. Tiba-tiba mereka lihat saya sudah berada di tengah pentas, itu yang menjadi punca mereka mar4h.

“Tetapi siapa yang tahu perkara sebenar yang terjadi, mereka akan tolong jelaskan perkara sebenarnya. Misalnya, ada yang maklumkan kepada yang tidak tahu bahawa para penarilah yang sebenarnya menarik  saya ke tengah pentas.

“Sebab itu kalau lihat di Instagram saya, saya tidak muatnaik sebarang visual untuk membetulkan keadaan. Sebab pada saya jawapan dah ada terang-terang dalam TV.

“Jadi tak perlu untuk saya ulas balik di akaun media sosial saya. Satu hari nanti pasti mereka akan sedar bahawa rupanya mereka tersilap dan akan lihat video yang sebenar,” kongsinya.

Ditanya tentang perasaannya apabila dia dipuji oleh beberapa rakan artis seperti Datuk Aznil Haji Nawawi, Fauziah Nawi dan Nana Mahazan, Elly berkata, dia sangat tersentuh dengan pujian mereka.

“Saya tersentuh lihat mereka menghargai apa yang saya lakukan kerana mereka faham ini adalah tugas kita. Namun, ada juga yang memberikan pendapat yang keterlaluan sehingga membuka ruang untuk orang lain berteka teki.

“Pada saya ini adalah perkara yang tak bagus. Industri kita ini tak besar mana. Bukankah kita harus bersatu daripada menjadi toks1k ataupun cuba nak memecah belah diantara penyokong.

“Lagi satu saya rasa terlalu tua untuk kita jadi budak-budak. Sepatutnya kita kena ‘move on’, kena jadi matang dan percaya pada rezeki. Saya sedar saya masih hijau dalam bidang ini dan saya bukanlah artis hebat yang sudah menang pelbagai anugerah.

“Tetapi saya cuma mengharapkan, kenapa kita tidak berkasih sayang? Kenapa perlu s1ndir meny1ndir di media sosial? Kadang-kadang pendapat itu boleh menjatuhkan fitn4h sebab pendapat itu kita yang bagi sendiri,” tuturnya.

Ditanya adakah dia kecewa apabila ada rakan seindustri sendiri yang cuba meny1ndirnya, kata Elly dia tidak kecewa tetapi mengharapkan bahawa individu tersebut sedar bahawa setiap orang ada peranan masing-masing dalam menjalankan tugas.

“Saya harap individu berkenaan kembali sedar yang kita bekerja untuk menghiburkan orang tanpa ada niat untuk menyerlah seorang diri. Tidak dik! Kak Lina bukan orang yang macam tu. Alhamdulillah sudah ramai orang yang saya bekerjasama tetapi tak pernah ada masalah.

“Jadi saya harap, yang mana yang sudah terbabas tu, kembali semula dan cuba fikir secara matang. Fikir juga bahawa rezeki ini Allah dah berikan untuk masing-masing. Jangan nak d3ngki dengan rezeki orang sampai membvn#h orang lain. Tak elok benda tu. Jadi oleh itu, saya mohon agar individu itu sedar. Terima kasih,” luahnya.

Sumber: Getaran

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: https://bartasangbad.site/