Disoal Bagaimana Penerimaan Bndu4n Lain Ketika Dia Dipnj4ra? Ini Jawapan Emilia Hanafi.- Lubuk Viral

Umum mengetahui sebelum ini, bekas isteri ahli perniagaan Datuk SM Faisal SM Nasimuddin iaitu Emilia Hanafi telah dijatuhi hkuman pnj4ra selama tujuh hari atas kesalahan mengubah tarikh lawatan anak-anaknya.

Pengikut Persoal Adakah Tahanan Di Penj4ra Rasa Pelik Sebab Emilia Dimasukkan Ke Pnj4ra.

Menerusi DM di Instagram yang dimuatnaik di Insta Stories, Emilia mendapat persoalan daripada pengikutnya adakah para tah4nan di dalam penjara merasa pelik dengan sebab dirinya dipnj4rakan.

“Orang-orang kat dalam tu mesti pelik dengan kes you dipnj4rakan. Betul tak?.”-Soal pengikut di Instagram

“Ya, Betul”

Emilia kemudian menjawab persoalan pengikutnya dengan mengatakan bahawa para tahanan di pnj4ra merasa pelik dengan dirinya yang dipnjar4kan kerana menukar tarikh lawatan.

“Ya, betul. Semua di sana rasa pelik saya dipnjar4kan atas sebab tukar ganti tarikh lawatan.”-Jawab Emilia

Sekadar info, Emilia Hanafi dan Faisal mendirikan rumah tangga pada tahun 2002 dan dikurniakan tiga cahaya mata. Namun, pasangan ini telah bercer4i pada Mac 2016.

BEKAS isteri usahawan terkenal Datuk SM Faisal SM Nasimuddin, Emilia Hanafi, 43, telah dibebask4n daripada tah4nan Pnj4ra Kajang selepas menjalani hukum4n pnj4ra selama tujuh hari.

Menerusi platform TikTok, sebuah media tempatan melaporkan hari pembebas4n Emilia pada pagi Jumaat dan sempat menemu bual ibu kepada tiga orang anak itu.

Dalam pada itu, Emilia berkongsi pengalaman yang tidak boleh dilupakan sepanjang menjadi tahanan di pnj4ra wanita itu.

“Purata dalam satu sel ada 22 orang. Hari pertama saya dibawa ke pejabat pendaftaran, pendaftaran mengambil masa satu hari.

“By the time saya transfer ke tempat transit untuk kuar4ntin, dah empat hari di sana.

“Di situ, keadaan sangat mencabar di mana dalam bilik diberi tong untuk buang air kecil, kongsi ramai-ramai dan satu tong untuk buang air besar, share ramai-ramai, tiada penghadang, semua orang boleh tengok.

“Itu pengalaman yang saya tak boleh lupakan,” ujarnya.

Biar pun berdepan pelbagai cabaran, Emilia meluahkan rasa tenang hati kerana dapat menggunakan sebaik-baik waktu untuk dirinya.

“Saya rasa syukur saya bebas tapi sebelum saya masuk memang saya dah jihad, saya masuk atas ketidakadilan.

“Jadi bila saya masuk tu, saya dah tenang hati sebab saya tiada buat salah. Jadi bila di dalam tu, alhamdulillah tiada masalah dan rintangan ke apa.

“Saya gunakan masa sebaiknya untuk diri saya dan bantu rakan-rakan yang lain,” jelasnya lagi.

Sementara itu di ruangan komen, ramai wargamaya menitipkan kata-kata sokongan dan positif buat Emilia agar terus kuat berdepan dug4an.

“@wanazhar266:Jika kita yakin dan berserah kepada Allah maka setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya.. bersabarlah.”

“@langit:Ya Allah beri pahala atas musibah ni berilah dia ganti segalanya yang lebih baik..muliakan dia..angkatlah darjatnya disisiMu..aamin.”

“@Mustaffa1970:Penjara bukan hotel. Hanya dia dan Allah sahaja yang tahu apa yang berlaku. setiap apa yang berlalu mungkin ada hikmahnya.”

“@Eda76:Semoga Allah permudahkan segala urusan puan Amy… tenang dan sabar Amy, semoga org yang meng4niaya akan dapat bal4san nanti.”

“@my mell: Semoga diberikan nikmat yang tak terhingga asbab isu ni.

Tabah dan bersabar lah. Kami doakan semoga terus kuat.”

Pada 27 Jun lalu, Emilia menjalani hukuman pnjara tujuh hari atas kesalahan gagal mematuhi perintah Mhkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur berhubung tarikh lawatan tiga anaknya.

Sekadar info, Emilia dan Faisal mendirikan rumah tangga pada tahun 2002 dan dikurniakan tiga cahaya mata.

Bagaimanapun, pasangan itu bercer4i pada Mac 2016. Faisal merupakan anak sulung kepada pengasas dan pengerusi Kumpulan Naza, Allahyarh4m SM Nasimuddin SM Amin.

@mediavariasi DETIK EMILIA HANAFI DIBEBASKAN DAN CERITA DIBERI TONG UNTUK BUANG AIR #fyp #wartawan #mediavariasi #emiliahanafi #syariah #rinaharun #ismailsabri #ppim #suhakam #humanrights ♬ original sound – Media Variasi

Sumber : Murai, www.astroawani.com

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: https://dailynewstime-24.com/