“Tangk4p Gambar, Dia Menyor0k Ke Belakang,”-Elly Mazlein Ded4h Punca Sor0k Muka Anak – Lubuk Viral

Elly Mazlein, 42, mempertahankan tind4kannya tidak mendedahkan wajah dua anaknya di media sosial walaupun ada yang kur4ng senang dengan tindakannya itu.

Elly atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi berkata, dia ada cara sendiri dalam mendidik anak-anaknya itu. Elly berkata, keputusan yang dibuat itu adalah hasil daripada tindak balas anaknya sendiri ketika berada di khalayak ramai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💋SaraAzlan💋 (@iamellymazlein)

“Sebenarnya saya tidaklah nak sembunyikan beriya-iya, tapi saya nak tunggu anak besar dan biar dia buat keputusan sendiri. Bila saya berjalan, anak tiba-tiba menyor0k, Saya tanya kenapa? Anak aku tak suka ke?

“Jadi, dari situ saya ikut tindak balas anak. Bila orang ambil gambar dia akan pergi belakang saya (menyor0k). Jadi saya nak biar anak yang buat keputusannya sendiri,” katanya.

Elly dikurniakan dua anak hasil daripada dua perkahwinan iaitu Putri Sara Sefhia, 6, dan Haider Mateen yang kini berusia lapan bulan. Bagaimanapun, Elly yang juga mesra disapa Kak Lina Pom Pom tidak menganggap tindakan mendedahkan wajah anak di media sosial adalah s4lah dan menegaskan setiap orang mempunyai pilihan sendiri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💋SaraAzlan💋 (@iamellymazlein)

“Itu adalah pendapat saya, tak salah pun untuk siapa-siapa yang nak ded4hkan anak mereka. Tak ada masalah, itu hak masing-masing. Sebab pada saya, kita dah besar semua orang ada hak masing-masing.

“Semua orang ada hak dan boleh buat apa sahaja untuk diri mereka. Tapi untuk saya, ada cara tersendiri. Ada perkara saya kena puaskan hati keluarga saya saja,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💋SaraAzlan💋 (@iamellymazlein)

Menurutnya, dia kini tidak berminat untuk mengambil tahu sebarang g0sip yang berlegar, sebaliknya mahu terus fokus berikan yang terbaik buat dirinya dan juga keluarga.

“Saya sebenarnya tak baca gosip, sebab itu saya tak pernah tahu apa berlaku kat luar dan saya tak pernah kisah apa pun orang luar cakap pasal anak.

“Saya sentiasa memikirkan peminat saya bukan ‘makcik bed4h’ yang suka meny!buk. Saya anggap peminat semua memahami dan saya tak memikirkan perkara lain. Jangan terlalu fikir apa orang cakap, buat saja kalau rasa ia betul,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💋SaraAzlan💋 (@iamellymazlein)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💋SaraAzlan💋 (@iamellymazlein)

Elly mendirikan rumah tangga dengan Mohamad Azlan Che Nuh, 32, pada 18 Januari 2020 di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTC KL).

Elly pernah berkahwin dengan pengarah drama Azmi Hatta pada November 2014, namun rumah tangga mereka berakhir dengan percer4ian pada Oktober 2015.

 

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: Harian Metro / https://b.cari.com.my/