Ayah Men1ngg4l Menjelang Majlis Kahwin, G4dis Seb4k Didvga Pelbagai Ujian – Lubuk Viral

Menuju hari bahagia, pasangan bakal pengantin sudah pastinya tidak akan lari daripada diuji dengan pelbagai ujian yang mendatang. Mahu tak mahu, pasangan ini perlu ‘kuat’ menempuhinya bersama sebelum disatukan sebagai suami isteri.

Bagaimanapun, lain pula yang terjadi kepada seorang g4dis dikenali sebagai Nazirah Reduan diuji apabila bapa tersayang pergi buat selama-lamanya, dua bulan sebelum majlis perkahwinannya.

Bapa men1ngg4l dvnia sebelum majlis

Menerusi video pendek dikongsi g4dis cekal ini di laman TikTok, menceritakan dia dan keluarganya diuji selepas bapa tersayang men1ngg4l dvnia.

Bagaimanapun g4dis ini seolah-olah ‘buntu’ sama ada mahu meneruskan majlis seperti mana yang telah dirancang atau pun sebaliknya berikutan ibunya berada dalam tempoh ‘iddah (‘iddah ialah tempoh menunggu yang wajib bagi isteri yang dicer4ikan atau kem4tian suami, dalam tempoh ‘iddah ini, bekas isteri dihar4mkan berkahwin dengan orang lain).

Kalau nak teruskan kenduri nanti siapa ja yang nak jemput orang kampung, adik-beradik.

Bukan itu sahaja, proses untuk akad nikah juga bertambah rumit berikutan dia perlu menukar wali berikutan bapanya yang sudah men1ngg4l dvnia dan ibunya tidak dapat menemaninya semasa hari bahagianya.

Video:

@nazirahreduanOrang lain nak nikah ujian macam lain tapi Allah bagi ujian dekat kami cukup cukup besar 😭♬ suara asli – sadvibes🥀

Kena tukar wali. Kalau boleh sayang (g4dis cekal) nak la ada mama.  Nanti semua dekat majlis tu semua bergambar, mama ja tak ada.

Mama tak boleh teman dekat sebelah time nikah sebab dalam ‘iddah. Orang lain nak nikah ujian macam lain tapi Allah bagi ujian dekat kami cukup-cukup besar.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut seb4k dengan kisah yang dikongsi dan mereka pada masa yang sama sempat menitipkan kata-kata semangat buat g4dis ini supaya terus cekal.

Komen netizen:

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: Oh Bulan