Wawa Zainal G4strik T3ruk Sampai Masuk Hospital Sebab Tak Pant4ng?- Lubuk Viral

Pelakon Wawa Zainal dimasukkan ke ho.spital selepas dise.rang gas.trik yang te.ruk hingga usus.nya luka.

Berkata kepada Kosmo Online, seran.gan itu mungkin disebabkan dia mengamalkan diet untuk menurunkan berat badan.

Kredit foto: IG

“Saya dah dibenarkan pulang semalam. Kena tahan wad satu malam sahaja. Sebenarnya saya sudah mengalami sa.kit pe.rut sejak empat hari lalu. Saya dah makan macam-macam ubat tapi ‘tak jalan’ (sembuh).

“Bila sa.kit pe.rut jadi semakin te.ruk, saya dibawa ke hos.pital dan berjumpa dengan pakar G.stroent.erologi untuk masukkan kamera dalam per.ut. Jadi dapat tahu gas.trik saya dah lu.ka,” ujarnya.

Kredit foto: IG

Tambah Wawa, selain faktor mahu menguruskan badan, ga.strik itu juga mungkin disebabkan terlalu sib.uk menguruskan bayi.

“Saya jaga bayi. Jadi kalau malam selalu lapar. Tapi saya tak makan sebab nak turunkan berat badan. Tak mahu makan banyak sebenarnya.

“Lagi pun saya pernah alami ga.strik tapi tidak sete.ruk seperti sekarang. Sehinggalah saya mengalami sa.kit pe.rut yang te.ruk selama beberapa hari sebab usus luka.

“Sebelum mengan.dung berat saya 45 kilogram (kg). Ketika ham.il sekitar 60kg. Selepas be.rsalin pula berat badan saya sekarang 52kg.

“Jadi saya mahu turunkan sikit berat badan sekitar empat kilogram sahaja. Tapi bila sudah dise.rang diet, nampaknya terpaksalah saya tangguh dahulu perancangan untuk turunkan berat badan,” jelasnya.

Katanya, ketika kej.adian suaminya, Aeril Zafrel menjalani penggambaran di Johor. Mujur ada pembantu dan keluarga dapat membantunya ke hosp.ital.

Kredit foto: IG

Se.rik diser.ang ga.strik yang te.ruk, Wawa berjanji akan menjaga kesihatan dan makan dengan ke.rap. Jadi, dia meminta orang ramai supaya tidak lagi khuatir terhadap kesihatannya kerana dia sudah okey.

Selain dinasihatkan supaya tidak mengambil makanan pa.nas dan ped.as bagi mengelak rasa sa.kit perut, doktor menyarankan Wawa makan aiskrim kerana ia dapat membantu melegakan perut.

“Lagi pun saya sudah masuk 30 hari berpantang. Jadi tiada masalah untuk makan atau minum benda-benda sejuk,” ujarnya.

Sementara itu, di Instastorynya dia meluahkan rasa ter.kilan apabila ada yang menyalahkan tindakannya memaksa diri meranduk ba.njir membantu man.gsa yang terk.esan sebelum ini walaupun masih dalam pantang sebagai punca seran.gan gastrik itu.

Kredit foto: IG

Orang tengah sakit, doakan sajalah yang baik-baik okey?

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: CARI