“Men4ng1s Terlalu Kuat Sampai P0lis Datang” – Puteri Bongsu Mamat Khalid Di UK S4yu Tak Dapat Balik Jenguk Jen4zah Bapa

Isteri kepada Allahy4rham Mamat Khalid, Hasmah Hassan mendedahkan anak perempuannya, Ann Khalid satu-satunya permata hati mereka yang tidak sempat menziarah jen4zah arwh suaminya.

Kata Hasmah, Ann atau turut mesra dengan panggilan Baby dalam kalangan keluarga kini sedang melanjutkan pelajaran di United Kingdom.

“Anak perempuan kami, Baby kini berada di UK (United Kingdom) dan dia satu-satunya yang tak dapat balik menjenguk jen4zah arwh Mamat.

“Baby baru saja lebih kurang setahun menyambung pelajaran di UK dan dia dapat tahu berita tentang Mamat pun dari media sosial sebab ketika saya call dia tengah buat kerja part time.

“Bila dapat tahu, dia men4ngis terlalu kuat sampai semua orang sekeliling terkejvt. P0lis pun datang,” ceritanya kepada Gempak ketika ditemui di kediamannya di Ipoh, Perak baru-baru ini.

Ann atau nama sebenarnya Nuhassanah Mohamad kini melanjutkan pelajaran dalam jurusan ijazah sarjana muda ekonomi perniagaan, University of East Anglia, Norwich, England.

Sementara itu, dalam kemaskini terbaharu Instagram, Ann memaklumkan dirinya masih bersed1h dan memerlukan sedikit masa untuk memulihkan semangat selepas kehilangan bapa tercinta.

“Saya tak perlu jelaskan apa-apa bagaimana saya berdepan dengan kehilangan bapa saya. Saya tahu ramai yang ambil berat tentang keadaan saya cuma saya perlukan ruang untuk diri sendiri.

“Saya rasa sedikit tertek4n untuk membalas semua yang menghubungi saya tetapi harap berikan saya waktu,” jelasnya.

Menyifatkan kehilangan bapanya umpama kehilangan besar bagi kebanyakan orang, Ann akui ramai yang turut menyayangi Mamat sepertimana dirinya.

“Dia bukan hanya sebahagian daripada diri saya tetapi dia hidup dalam setiap sanubari rakyat Malaysia di luar sana.

“Saya gembira untuk berkongsi kasih sayangnya bersama kalian dan itu bermakna tidak hanya saya seorang saja yang bersed1h atas kehilangannya. Terima kasih semua,” tambah Ann lagi.

Ann turut berterima kasih kepada kenalannya yang berada di Norwich yang melaksanakan bacaan tahlil buat arwh bapanya.

Ann merupakan anak bongsu daripada lima beradik, Mohd Khalid Zaffa Mohamad, Sara Mohamad, Mohd Adam Khalid Mohamad dan Mohd Khalid Amen Mohamad.

Terdahulu, arwh Mamat atau nama sebenarnya, Mohamad Mohamad Khalid, 58, mengh3mbuskan nafas terakhir di Hospital Slim River, kira-kira jam 12.30 tengah malam, Ahad.

Jen4zah disolatkan di Masjid Jamek Idris Iskandar Shah, Sungai Rokam, sebelum dikebvm1kan di Tanah Perkvbvran Islam Masjid Kampung Paloh selepas Zohor pada hari yang sama.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*