“Andai RM1 Juta Itulah Nilai Persahabatan…” Isu Dengan Nana, Ini Ayat Makan Dalam Isteri Lan Solo

” Saya manusia biasa dan punya perasaan bila asyik diasak soalan-soalan prov.0kasi yang saya kadang-kadang tak mampu nak kawal..”

Demikian kata-kata isteri penyanyi Lan Solo iaitu Nur Sheila Hassim yang meluahkan perasaannya berdepan kec4man dan cac.i m4ki pelbagai pihak akibat dkwaan mengeluarkan knyataan berunsur f1tnah terhadap penyanyi Siti Nordiana.

Sheila menerusi Instagram Story, mengakui sudah menjangkakan luahan mereka dimanipuIasi dan tndakan berbuat demikian kerana prov0.kasi yang dimulakan.

” Setahun lebih kami mencari dan minta penjelasan kenapa kami diperlakukan begini. Senyap…sunyi…sepi,” katanya.

Sheila turut menulis mengenai beberapa perkara yang dipercayai rentetan yang membawa kepada isu yang berlaku.

” Panggilan dan mesej menerusi aplikasi WhatsApp dan Direct Mesej (DM) juga telah disekat. ‘Ekstra effort’ apa lagi yang perlu kami lakukan?

” Rumah? Ada sekuriti…dan bukan boleh suka-suka keluar ke mana-mana. Kami cuma mahukan penjelasan mengapa?

” Kalau tak buat, kenapa tak jelaskan? Malah terus menghilangkan diri,” katanya.

Menurut Sheila, dia juga terserempak pengurus Siti Nordiana atau mesra disapa Nana ketika di bank, namun individu berkenaan terus bertndak menghilangkan diri lagi.

” Kami cuma mahukan penjelasan. Saya sedia beri kerjasama jika apa yang saya mulakan akan berakhir dengan kec4man.

” Tapi tak adil untuk kami. Mungkin perbuatan kami dianggap terang-terangan…bagaimana pula perbuatan di belakang-belakang?,” katanya.

Sheila mendedahkan pihak Nana hanya menyatakan meminta permohonan maaf terbuka dalam tempoh masa 24 jam kepada media, tapi tidak menjelaskan ia berserta jumlah wang RM2OO,OOO yang perlu dibayar mereka.

” Kami sedia beri kerjasama. Kalaulah nilai RM1 juta itu adalah bayaran sebuah persahabatan,” katanya.

Sheila turut mempersoalkan sikap Nana yang menutup semua ruang perbincangan dan sebaliknya, menggunakan orang tengah dalam hal terbabit.

Isu tercetus apabila nama Nana disebut dalam sesi bicara langsung di Instagram penyanyi Lan Solo, Sheila, Syura, jurusolek Aida G dan pegawai perhubungan awam syarikat rakaman FMC, Sam Samin pada 20 Julai lalu.

Nana kemudian melantik firma guaman dari Tetuan Abang Azlan & Associates yang diwakili peguamnya, Abang Azlan Abang Ariffin dan meneruskan tndakan saman terhadap kelima-lima individu itu selepas tiada permohonan maaf secara terbuka seperti yang dituntut.

Tuntutan sam4n akan difailkan kepada mereka selewat-lewatnya 2 Ogos ini.

” Kami berlima menerima surat tuntutan daripada pihak Siti Nordiana yang meminta agar membuat kenyataan terbuka memohon maaf dalam tempoh 24 jam.

” Berserta syarat lain selain bayaran RM200,000 setiap seorang,” tulis Sam Samin menerusi kenyataan rasmi yang diberikan kepada mStar pada Jumaat.

Difahamkan, notis tuntutan bertarikh 26 Julai itu antara lain menyatakan rasa terkejut dan dukacita Siti Nordiana terhadap kelima-lima mereka kerana mengeluarkan kenyataan berunsur f1tnah.

Kenyataan yang dilemparkan itu juga dikatakan memberi kesan ngatif kepada orang ramai dan penaja produk Siti Nordiana hingga menjejaskan reputasinya.

Menerusi laporan mStar pada Rabu, Siti Nordiana berkata dia terpaksa meneruskan tndakan sama.n terhadap mereka berlima selepas tiada permohonan maaf secara terbuka seperti yang dituntut.

Langkah berkenaan diambil selepas kelima-lima mereka g4gal membuat permohonan maaf dalam tempoh 24 jam seperti yang diberikan sebelum ini.

Sumber : hmetr0 / m star

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: https://bartasangbad.site/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*