Haziq Hot FM Kongsi Cerita Perkenalan Bersama Isteri,,”Takdenya declare2 ‘kita couple jomm’.”

Penyampai radio Hot FM, Haziq ada berkongsi cerita perkenalannya dengan isteri yang kini sudah mengjankau lapan tahun.

Kongsinya, pada awal perkenalan mereka hanya menggunakan gelaran aku-kamu namun kelama-lamaan panggilan itu tertukar kepada gelaran habi-ibi tanpa disedari.

Malah, Haziq turut bertanya kepada pengikutnya gelaran yang digunakan dnegan pasangan mereka.

12/1/2012-12/1/2020-forever
Mula kenal 12/1/2012 dulu panggil saya-awak jee. Tapi slang jakarta Putri kuat masa tu. Ada la jugak guna aku-kamu. Rasanya takpenah panggil kau kau. “

“Tah cane tah lama-lama tu tukar panggil pakai nama Haziq-Putri. Lama gak kitorang panggil pkai nama sebab kitorang kawan lama kann. Bila dah start rasa cam suka & sayang. Auto rasa eh. “

“Takdenya declare2 ‘kita couple jomm’. Sedar sendiri je. Start la kami pakai gelaran geli sikittt hby-bby 🤣 Masa tunang dah matang sikit panggil habi-ibi. Walaupun takde la matang mana. “

“Pernah laa nak try pakai i-you tp cam takleh. Cam awkward. So, sampai skrg 12/1/2020 kami pakai gelaran yg sama habi-ibi. Sampai anak2 pun dok panggil aku habi habi. “

“Penat aku ajar panggil daddy. Mama korang pandai panggil plak! Jadinya harini genap 8 tahun kitorang kenal. Bukan anniversary kahwin tauu. Ni kira friendversary laaa 😂 Love you sayang @ayundaputrii ❤️
Korang yg couple, tunang, dah kahwin tu panggil pasangan korang apa?
Cuba share aku nak tgk. Mana tau ada yg yg pelikkk “, kongsinya..

 

 

View this post on Instagram

 

12/1/2012-12/1/2020-forever Mula kenal 12/1/2012 dulu panggil saya-awak jee. Tapi slang jakarta Putri kuat masa tu. Ada la jugak guna aku-kamu. Rasanya takpenah panggil kau kau. Tah cane tah lama-lama tu tukar panggil pakai nama Haziq-Putri. Lama gak kitorang panggil pkai nama sebab kitorang kawan lama kann. Bila dah start rasa cam suka & sayang. Auto rasa eh. Takdenya declare2 ‘kita couple jomm’. Sedar sendiri je. Start la kami pakai gelaran geli sikittt hby-bby 🤣 Masa tunang dah matang sikit panggil habi-ibi. Walaupun takde la matang mana. Pernah laa nak try pakai i-you tp cam takleh. Cam awkward. So, sampai skrg 12/1/2020 kami pakai gelaran yg sama habi-ibi. Sampai anak2 pun dok panggil aku habi habi. Penat aku ajar panggil daddy. Mama korang pandai panggil plak! Jadinya harini genap 8 tahun kitorang kenal. Bukan anniversary kahwin tauu. Ni kira friendversary laaa 😂 Love you sayang @ayundaputrii ❤️ Korang yg couple, tunang, dah kahwin tu panggil pasangan korang apa? Cuba share aku nak tgk. Mana tau ada yg yg pelikkk 😝

A post shared by Haziq Hussni (@haziq_hotfm) on

Meninjau di ruangan komen, pengikut mula memberi respon dan meninggalkan komen masing-masing.

Sumber: Instagram Haziq Hot FM

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*