“Untung kalau ada suami yang membantu dan meringankan rasa penat..”, Shakilla Khoriri luah perasaan di Instagram

Bergelar sebagai seorang ibu bukanlah satu perkara yang mudah kerana si ibu sentiasa mahu sediakan yang terbaik buat anaknya.

Begitu juga dengan pelakon Shakilla Khoriri. Menurutnya, walaupun hanya duduk di rumah tapi jangan menyangka si ibu tidak membuat apa-apa kerja.

Shakilla turut berkongsi luahan rasanya itu di laman Instagram.

“Sorang dah makan dan mandi.
Sorang Tak makan lagi, tak mandi lagi.
Layan Tuan PutiΒ @ameenasofia_Β berhibur sambil tak nak ditinggal.
.
Rutin harian setiap pagi tanpa jemu.
Rutin bila bebas dari KERJA.
Rutin yang lebih penat dari shooting pagi ke subuh.
Kadang nangis sendiri dalam hati sebab terlalu penat.
Bukan budak ni memenatkan tapi tanggungjawab aku nak pasti kan segalanya OK untuk budak ni.
Penat bukanlah budak ni selalu menangis, kadang menangis boleh kira bila.
.
.
Terkenang pulak macam mana emak3 dulu hiburkan kita tanpa cartoon dan gadget.
Pasti lebih memenatkan.
.
Malu pulak rasa aku bila perkataan penat tu muncul dalam benak fikiran aku.
Apa lah sangat anak sorang kalau nak dibandingkan dengan emak2 dulu yang anak2nya berderet. Kan ?! .
TAK.bukan mengeluh tapi saja share.
at least orang lelaki yang terbaca posting ni yang dah berkawin atau tidak.
Faham.
Aku tahu, posting ni on behalf emak2 di serata dunia. Anak je lain2 tapi PENAT tu sama. Jangan tanya penat apa. Nampak rehat je kat rumah. Banyak tidur.
Makan pun order.
.
Eh suruh bapak jaga kejap, kadang anak makan pun tak cukup, tidur pun tak cukup, tempat tukar pampers anak pun macam dilanda tsunami. So tak payah nak sembang bab lain2 sebab pasti alasannya tak sempat nak buat anak nangis. SEE !
.
So berhati2 nak bercakap pasal seorang emak kalau awak sendiri pun gagal untuk jadikan semuanya PERFECT !
.
.
Untung kalau ada suami yang membantu dan meringankan rasa PENAT.
.
Hoi…ni bukan mengeluh.
Tak mungkin mengeluh untuk anak.
Never.
Cuma aku kan manusia.
Ada rasa semua tu.
Hati2 juga jari nak comment, make sure cermin didepan. Tengok diri sendiri dan family sendiri. THEN boleh comment.
.
.
Relax …..ni pengalaman aku.
Siapa yang rasa sama, kita GENG !
Siapa yang belum ada anak better DIAM !
.
Sebab kau tak rasa PENAT yang menghiburkan.
PENAT berpahala.
.
Main badminton 3 jam belum tentu penat yang murni.
Hiking gunung semalaman belum tentu kepuasan yang MURNI.
.
.
So tak ada keluhan.
Cuma kongsi rahsia penat yang MURNI.
.
πŸ€«πŸ€£πŸ˜…πŸ˜˜πŸ‘ŒπŸ»πŸ₯°πŸ€ͺπŸ€©πŸ˜šπŸ˜πŸ€“”, tulisnya panjang lebar.

 

 

View this post on Instagram

 

#πŸ’‹β€’ . Sorang dah makan dan mandi. Sorang Tak makan lagi, tak mandi lagi. Layan Tuan Puti @ameenasofia_ berhibur sambil tak nak ditinggal. . Rutin harian setiap pagi tanpa jemu. Rutin bila bebas dari KERJA. Rutin yang lebih penat dari shooting pagi ke subuh. Kadang nangis sendiri dalam hati sebab terlalu penat. Bukan budak ni memenatkan tapi tanggungjawab aku nak pasti kan segalanya OK untuk budak ni. Penat bukanlah budak ni selalu menangis, kadang menangis boleh kira bila. . . Terkenang pulak macam mana emak3 dulu hiburkan kita tanpa cartoon dan gadget. Pasti lebih memenatkan. . Malu pulak rasa aku bila perkataan penat tu muncul dalam benak fikiran aku. Apa lah sangat anak sorang kalau nak dibandingkan dengan emak2 dulu yang anak2nya berderet. Kan ?! . TAK.bukan mengeluh tapi saja share. at least orang lelaki yang terbaca posting ni yang dah berkawin atau tidak. Faham. Aku tahu, posting ni on behalf emak2 di serata dunia. Anak je lain2 tapi PENAT tu sama. Jangan tanya penat apa. Nampak rehat je kat rumah. Banyak tidur. Makan pun order. . Eh suruh bapak jaga kejap, kadang anak makan pun tak cukup, tidur pun tak cukup, tempat tukar pampers anak pun macam dilanda tsunami. So tak payah nak sembang bab lain2 sebab pasti alasannya tak sempat nak buat anak nangis. SEE ! . So berhati2 nak bercakap pasal seorang emak kalau awak sendiri pun gagal untuk jadikan semuanya PERFECT ! . . Untung kalau ada suami yang membantu dan meringankan rasa PENAT. . Hoi…ni bukan mengeluh. Tak mungkin mengeluh untuk anak. Never. Cuma aku kan manusia. Ada rasa semua tu. Hati2 juga jari nak comment, make sure cermin didepan. Tengok diri sendiri dan family sendiri. THEN boleh comment. . . Relax …..ni pengalaman aku. Siapa yang rasa sama, kita GENG ! Siapa yang belum ada anak better DIAM ! . Sebab kau tak rasa PENAT yang menghiburkan. PENAT berpahala. . Main badminton 3 jam belum tentu penat yang murni. Hiking gunung semalaman belum tentu kepuasan yang MURNI. . . So tak ada keluhan. Cuma kongsi rahsia penat yang MURNI. . πŸ€«πŸ€£πŸ˜…πŸ˜˜πŸ‘ŒπŸ»πŸ₯°πŸ€ͺπŸ€©πŸ˜šπŸ˜πŸ€“

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Untuk rekod, Shakilla Khoriri telah berkahwin dengan penyampai radio Fizi Ali pada 18 Februari 2018 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan pada 14 Mac yang lalu.

 

 

Sumber: Instagram Shakilla Khoriri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*