Hisham Ahmad Tajuddin Kr1tikal Di H0spital, Anak Ded4h Keadaan Terkini – Lubuk Viral

Pelakon veteran, Hisham Ahmad Tajuddin, 76, kini krit1kal ak1bat j4ngkitan kvman dalam paru-paru dan dirawat di Hospital Shah Alam sejak semalam.

Anaknya, Aqeela Mohd Hisham, 26, berkata, bapanya dikejarkan ke hospital malam semalam selepas tahap oksigen semakin menurun.

“Semalam, tahap oksigen abah menurun hingga 50 peratus. Doktor maklumkan keadaannya kr1tikal dan dia ditidurkan Subuh pagi hari ini.

“Berdasarkan makluman doktor, paru-paru abah serta beberapa organ dalaman lain juga mula ros4k ak1bat j4ngkitan kvman itu,” katanya kepada Harian Metro.

Aqeela berkata, Hisham mula b4tuk-b4tuk pada Isnin lalu dan dia tidak menyangka bahawa keadaan kesihatannya akan menjadi makin teruk.

“Abah tak ada masalah kesihatan sebelum ini terutamanya berkaitan paru-paru kerana dia bukanlah per0kok. Memang dia seorang yang sihat.

“Isnin lalu, dia mula b4tuk dan kami sekeluarga ingatkan ia b4tuk biasa. Hari ketiga, dia mula b4tuk dan keluarkan kahak yang banyak.

“Setakat itu, dia hanya makan ubat b4tuk dan tak pergi ke klinik lagi. Kelmarin, dia mula reb4h dan seperti pit4m, tapi masih lagi sedar.

“Semalam, sepupu saya datang ke rumah dan memeriksa tahap oksigen abah. Rupanya, tahap oksigen abah terlalu rendah dan kami pun hubungi ambulan,” katanya.

Aqeela berkata, bapanya juga tidak pernah dijangkiti C0vldl9 sebelum ini dan sudah mengambil svntikan v4ks1n dan d0s pengg4lak.

“Kalau kami bawa dia berjalan-jalan pun, dia memang bertenaga dan tak pernah s4kit kaki atau apa. Memang dia sihat. Jadi, bila berlakunya perkara ini, ia memang sangat mengejutkan kami sekeluarga. Namun, kami reda dengan ketentuan ini,” katanya.

Hisham adalah pelakon yang aktif dalam arena drama dan filem tanah air sekitar 1980-an dan kini, pesara kerajaan itu banyak menghabiskan waktu di rumah bersama keluarga.

Antara filem dan drama lakonannya ialah Tsu Feh Sofiah, Wira Angkasa, Hanny, Putera, Black Maria, Dalam Hati Ada Cinta, Tanah Kvbur, Tok Ayah dan banyak lagi.

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: hmetro.com.my