[Terkini] “Saya Anak Yatlm P1atu, Abah Layan Sama Seperti Anaknya Sendiri” -Nik M0hd Adhar. – Lubuk Viral

Gambar-gambar seorang wrga emas berlari berkak1 ayam mendapatkan anak buahnya yang juga merupakan seorang peng.uat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) yang re.bah sewaktu perbarisan Hari Peng.uat Kuasa KPDNHEP di Maktab Penj4ra Kajang pastinya menjadi hal paling viral hari ini.

Kasih seorang bapa.

Mana tidaknya, gambar yang dikongsikan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Seri Alexander Nanta Linggi di akaun Facebooknya membuatkan wrganet se.bak kerana terkenangkan kasih seorang bapa.

Anak yatlm pi atu.

Menerusi Iaporan dari Sinar Harian, Nik Mohd Adhar yang berusia 22 tahun itu memaklumkan bahawa dia merupakan anak yatlm p1atu dan sudah dibesarkan oleh bapa saudara, Abdul Aziz Ya’acob, 60 serta isterinya Rosmawati Ismail, 53 sejak kecil lagi.

“Abah, bapa saudara saya,”

“Emak kandung saya mninggaI dunia ketika saya berusia tiga bulan manakala ayah pula mninggaI sewaktu saya berumur tujuh tahun,” katanya.

Dua kali re.bah, dah 3 hari de.mam.

Tambah Nik Adhar, ibu dan bapa saudaranya yang bekerja sebagai pemandu teksi sudah menganggapnya seperti anak mereka sendiri dan dia juga memanggil wrga emas itu dengan panggilan mak dan abah.

Menurutnya, ketika kejadian, dia memang sudah tldak berapa sihat sejak tiga hari yang lalu. Bapa saudaranya meIulu ke dalam barisan setelah kali kedua dia re.bah.

“Sebenarnya semasa abah datang meIulu tu, itu kali kedua saya re.bah.

“Kali pertama saya masih boleh bngun dan kedua, abah datang,” katanya.

Difahamkan, pemuda tersebut berasal dari Tumpat Kelantan dan sedang bertugas di Tawau Sabah.

Anak angkat Asyraf Wajdi.

Momen mengha.rukan tersebut juga telah mendapat perhatian Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dasuki yang mengakui terkej.ut apabila gambar-gambar yang tular adalah anak angkatnya yang pernah bersekolah di Sekolah Geting Tumpat dan segera menghubungi pemuda itu untuk bertanya khabar.

Sumber: Sinar Harian (Tuan Buqhairah Tuan Muhamad Adnan), omm

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: DBONGKAR