“Ser4m Sejuk Dapat Khabar Kapten Affendi Pergi Buat Selamanya,” Status FB Allahy4rham Buat Netizen Tersentuh

Seperti yang kita tahu, sebuah pesawat pejuang Hawk 108 milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) telah disahkan terhempas di kawasan landasan Pangkalan Udara Butterworth, Pulau Pinang malam semalam ketika melaksanakan latihan penerbangan (Night Flying).

Nah4s pesawat pejuang itu telah meng0rbankan seorang juruterbang TUDM, Kapten Mohamad Affendi Bustamy, manakala seorang lagi dilaporkan ced3ra dan kini diraw4t di Hospital Seberang Jaya.

Pem3rgian Allahy4rham Kapten Affendi turut mendapat penghormatan dari rakyat Malaysia termasuk Perdana Menteri, Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob dan cukup dirasai keluarga serta sahabat terdekat.

Melalui sebuah hantaran di laman Facebook, lelaki yang dikenali sebagai Aman Nazman ini turut memberi penghargaan terakhir untuk sahabat yang sangat dikaguminya iaitu Allahy4rham Kapten Affendi. Ikuti perkongsian Aman Nazman di bawah ini.

“Ser4m sejuk dapat khabar Kapten Affendi..”

Ser4m sejuk dibuatnya dapat perkhabaran Kapten Affendi Bustamy TUDM telah pergi buat selama-lamanya. Pem3rgian pula ketika dalam melaksanakan tugas penerbangan dimalam hari, sungguh cembvru.

Banyak kenangan yang terimbau sejak sama-sama melapor di Pangkalan Udara Butterworth. Terdetik nak tengok kembali status-status Tuan, walaupun ringkas tapi penuh motivasi.

Semoga r0h Tuan dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

Gambar: Aman Nazman

“Bintangku tinggi di atas”

Dalam hantaran yang sama, Aman turut memuatnaik beberapa tangkapan skrin dari hantaran ringkas tapi penuh bermakna dari Facebook Allahy4rham Kapten Mohamad Affendi Bustamy yang ditvlis semasa hayatnya.

Gambar via Aman Nazman
Gambar via Aman Nazman
Gambar via Aman Nazman
Gambar via Aman Nazman
Gambar via Aman Nazman
Gambar via Aman Nazman
Gambar via Aman Nazman
Gambar via Aman Nazman
Gambar via Aman Nazman

Bercakap mengenai sifat Allahy4rham, Aman Nazman ketika dihubungi berkata, arw4h sangat baik dan bermotivasi sepanjang dia mengenali juruterbang tersebut sejak sama-sama melapor di Pangkalan Udara Butterworth.

“Beliau adalah senior saya, kami sama-sama melapor berkhidmat di PU (Pangkalan Udara) Butterworth.

“arw4h memang baik orangnya. Sangat bermotivasi,” katanya yang ketika ini telah bertukar dan berkhidmat di Kolej Tentera Udara Alor Setar.

T4kziah diucapkan kepada keluarga Allahyarham Kapten Mohamad Affendi Bustamy yang terk0rban dalam nah4s pesawat pejuang Hawk 108 TUDM semalam. Semoga r0h Allahy4rham dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

Sumber: Facebook Aman Nazman

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : siakap keli

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*