Pemuda Ini Sanggup Jual Kereta Kesayangan Demi Bina Semula Pondok Tahfiz

Sedekahh adalah pemberian ikhlas kepada orang lain yang memerlukan dengan tujuan untuk mendekatkan diri kepada Allah S.W.T. sama ada pemberian itu ditujukan kepada fakiir miskin, sanak-saudara, mahupun untuk kepentingan fi sabiilillah.

Begitulah yang dilakukan oleh seorang pemuda ini apabila sanggup menjual kereta kesayangannya, Honda Civix EK9 dan memberi kepada sebuah pondok Tahfiz di Pahang.

Lebih mengejuttkan lagi, kesemua hail jualan yang diperoleh daripada menjual kereta diberikan 100 peratus kepada pihak Tahfiz tersebut bagi membantu membina semula Pusat Tahfiz Dala di Lanchang yang mvsnah akibat ditenggelami banjir baru-baru ini.

Menurut sumber yang diperoleh daripada laman Facebook Motorsports Malaysia lagi, kereta dibeli pada 2017 yang hampir keseluruhan telah diubahsuai dengan perbelanjaan yang besar itu dijual dengan harga RM76,000 yang kemudiannya diser4hkan kepada pusat tahfiz berkenaan.

May be an image of 4 people, people standing and text that says "1 1 PRJ Û by Motorsports Malaysia"

May be an image of car

May be an image of car

May be an image of car

No photo description available.

Difahamkan lagi, dia menambah lagi RM3,000 untuk mencukupkan jumlah RM78,000. Apa pun, semoga segala urusan lelaki ini dipermudahkan kerana telah membelanjakan sejumlah wang yang banyak kepada jalan Allah.

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: KOOLFM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*