Jalaluddin Hassan Akui Nikahi Isteri Baharu Bukan Atas Kehendak Dirinya, Rupanya Ini Yang Ramai Tak Tahu- Lubuk Viral

Siapa tak kenal dengan pelakon veteran Jalaluddin Hassan berkongsi kisah detik bersama isteri, Rapidah Abdul Ghani. Pelakon Datuk Jalaluddin Hassan mended4hkan perkahwinan kedua selepas pemergi4n isterinya pada 2016 bukan atas kehendak diri sebaliknya bagi memenuhi permintaan bapanya, Tan Sri Hassan Azhari. Jalaluddin berkata, Allahyarh4m bapanya yang mencarikan jodoh buat dirinya dan memperkenalkan Rapidah Abdul Ghani, 49, sebelum mereka melangsungkan perkahwinan pada 2017.

Katanya “Saya membuat keputusan untuk berkahwin kerana bapa saya. Arw4h yang mencarikan jodoh selepas pemergi4n isteri enam tahun lalu,” katanya kepada mStar. Berkongsi lanjut kisah tersebut, Jalaluddin berkata, disebabkan perkara itu juga dia mengambil masa yang lama untuk menyesuaikan diri bersama Rapidah selepas mereka berkahwin.

Rapidah disifatkan seorang isteri yang ikhlas dan penyabar

Malah kata pelakon itu, pada awal perkahwinan dia langsung tidak dapat melupakan Allahy4rham isterinya dan tidak boleh menerima kehadiran Rapidah dalam hidupnya. “Saya mengambil masa lebih kurang empat tahun sebelum benar-benar dapat menerima Rapidah dalam hidup saya. “Sebelum ini, setiap kali bayangan arw4h isteri datang, saya jadi sukar mendekati isteri yang baru dinikahi. Kalau dia buat silap sedikit pun, saya mudah dingin terhadapnya,” kata Jalaluddin.

Bagaimanapun kesabaran Rapidah sepanjang tempoh itu membuatkan dia mula jatuh cinta terhadap wanita itu. Jalaluddin menyifatkan isterinya itu seorang wanita yang ikhlas menyayanginya selain tetap setia berada di sampingnya pada waktu suka dan duka.

Saya mengambil masa lebih kurang empat tahun sebelum benar-benar dapat menerima Rapidah dalam hidup saya.

Terangnya lagi “Walaupun saya sudah tinggal lama di kawasan perumahan kami, tetapi jiran-jiran lebih mengenali isteri berbanding diri saya. “Isteri saya gemar memasak malah kalau dia temani saya ke lokasi penggambaran, ramai yang selesa dengan dia kerana sering dijamu dengan hidangan enak. “Selain kesabaran dan kesetiaanya, personaliti dia yang mudah mesra dan pandai memasak membuatkan saya jatuh cinta kepadanya,” ujar beliau.

Jalaluddin merupakan antara pelakon veteran yang masih aktif dalam industri hiburan.

Untuk rekod, Jalaluddin berkahwin dengan Rapidah pada 12 November 2017 dan sah bergelar suami-isteri dengan sekali lafaz. Majlis pernikahan itu diadakan di Masjid Bandar Tun Hussien Onn selepas setahun pemergi4n Hashimah Mad Ehsan pada 4 November 2016. Hashimah meningg4l dunia selepas mengalami komplikasi selepas menjalani pembedah4n saluran jantung di Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM.

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: https://erakini.bbn.my/