”Baby Shima Luahkan Rasa Beng4ng Dengan”, Sekali Ustazah Asma Tampil Ded4hkan Perkara Ini – Lubuk Viral

Baru-baru ini, penyanyi dangdut kontr0versi, Baby Shima meluahkan ketidakpuasan hatinya apabila sering menjadi m4ngsa kec4man dan perhatian ramai apabila berpenampilan s3ksi dan melakukan aksi agak keterIaluan.Baby Shima atau nama a sebenarnya Nor Ashima Ramli berkata, individu yang sering mendapat teguran dan komen pedas pedas daripada mereka yang berilmu tinggi seperti ‘pendakwah bebas’ adalah dirinya dan bukannya kepada orang lain.Pemilihan golongan tertentu itu adalah tidak wajar dilakukan dan dia mempertik4ikan tiada mana-mana pendakwah tegur.

Penganjuran konsert di Kelantan baru-baru ini.Terima kasih Cik Shima, buka mata kami – Ustazah Asma’Susulan itu, seorang pendakwah bebas terkenal, Ustazah Asma’ Harun tampil bersuara mengenai perihal penganjuran konsert di Kelantan.Sebelum itu, Ustazah Asma’ mengucapkan terima kasih atas kesudian pelantun lagu berjudul Lalai menyuarakan pandangannya terhadap isu tersebut.Terima kasih Cik Shima. Buka mata kami.

Wujudnya konsert di Kelantan seperti ini.“Saya agak ketinggalan dalam lsu ini, baru dapat menelitinya semalam. Ada hikmah apa yang Cik Shima b4ngkitkan.”tulis Ustazah Asma’ pada hantaran di laman Facebook miliknya semalam.

Ustazah Asma’ berkata, lsu berbangkit itu secara tidak langsung membuatkan dirinya tahu bahawa terdapat kawalan dan syarat yang ketat terkandung dalam En4kmen Kawalan Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1998 Kelantas serta Garis Panduan Kawalan Hiburan 2003.Dalam pada itu, Ustazah Asma’ mengucapkan terima kasih kepada kerajaan negeri Kelantan kerana telah berusaha bersungguh-sungguh.

Memastikan masyarakat setempat berhibur mengikut syariah yang ditetapkan meskipun masih banyak ruang yang boleh diperbaiki.Kami bukan anti Baby Shima.Jelas Ustazah Asma’ lagi, golongan pendakwah ini bukanlah anti dengan Baby Shima atau mana-mana penyanyi dan penari seperti dia.Sebaliknya, mereka sudi menganjurkan sebuah konsert tertutup.

Khusus buat golongan perempuan sahaja seandainya Baby Shima dan rakan artis mahu turut-serta mengalunkan lagu bersesuaian seperti nasyid mahupun qasidah.

Di akhir hantaran terbuka itu, Ustazah Asma’ berharap agar industri hiburan di Malaysia ini akan berlandaskan pada syariah sebenar seperti digariskan dalam agama.

 

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: http://www.mediakita.dnq.news/