Mengejvtkan! Ira Kazar akan ditah4n? Ini Puncanya- Lubuk Viral

Kuala Lumpur: Wanita yang did4kwa mengg4nggu rumah tangga pelakon Puteri Sarah dan suaminya yang juga pengarah, Syamsul Yusof iaitu Ira Kazar difahamkan akan ditah4n Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi).

Menurut sumber Harian Metro, tindakan itu dibuat selepas Ira yang juga anak kepada pelakon veteran Kazar itu dipanggil bagi membantu si1asatan berhubung tindakan sam4n yang difailkan Puteri Sarah di Mahk4mah S3ssyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat agama terhadap wanita itu pada 18 Ogos lalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IK (@irakaza)

Ira dis1asat berdasarkan S3kksyen 38 Akta Kesalahan Jen4yah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997. Ia berkaitan mengh4sut suami atau isteri supaya bercer4i atau mengabaikan kewajipan.

Ia membabitkan mana-mana orang yang mengh4sut, memaksa atau memujuk mana-mana orang lelaki atau orang perempuan supaya bercer4i atau mengabaikan kewajipan dan tanggungjawabnya sebagai suami atau isteri adalah melakukan suatu kesalahan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IK (@irakaza)

Jika disabit kesalahan boleh did3nda tidak melebihi RM5,000 atau dipenj4rakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.

Sementara itu, usaha Harian Mentro mendapatkan kenyataan daripada pihak Jawi tidak berjaya.

Terdahulu, akhbar ini pada 20 Ogos lalu melaporkan Pengarah Jawi, Datuk Mohd Ajib Ismail mengesahkan Ira Kazar hadir memberi keterangan berhubung g4ngguan orang ketiga dalam rumah tangga.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber : Harian Metro