“Biasanya Khutbah Nikah Saya Lancar Tapi Hari Ini..” Menit1s A1r M4ta Datuk Dr.Zulkifli Melepaskan Anak – Lubuk Viral

Bila anak-anak dah meningkat dewasa, nak memulakan langkah hidup berdua bersama pasangan yang tercinta semestinya sedikit sebanyak beri em0si pada ibu ayah. Mana tidaknya, anak yang dahulunya kecil dan menjadi tanggungjawab ibu ayah untuk membesarkan mereka kini bukan sahaja mampu menjaga diri sendiri, tetapi sudah bersedia untuk menjaga diri pasangan dan bakal anak-anak mereka pula.

Tidak terlepas dari perasaan yang sama seperti di atas, mungkin itu yang dirasai oleh tokoh ulama negara, Senat0r Datuk Dr. Haji Zulkifli Mohamad Al-Bakri di majlis pernikahan anak sulungnya bertempat di Kuala Pilah pada pagi Jumaat.

Sudah acapkali Mantan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Ag4ma), YB Senator Datuk Dr. Haji Zulkifli Mohamad Al-Bakri membacakan khutb4h nikah.

Namun kali ini, suasananya agak berbeza. Melalui perkongsian di laman Instagram beliau, hari ini menyaksikan beliau dalam keadaan sa.yu dan menit1skan a1rmata sebelum membaca khutbah nikah untuk seseorang yang istimewa dalam hidupnya.

Mana tidaknya, khutbah nikah kali ini begitu berem0si untuk beliau apatah lagi dalam suasana seorang ayah melep4skan tanggungj4wab sebagai bapa untuk seorang anak lelaki yang bakal menjadi pemimpin keluarga.

Menurut perkongsian di laman Instagram, majlis akad nikah Mohammad Hasanain dan pilihan hatinya, Nurul Azzlina Nabilah Abdul Aziz telah selamat dilangsungkan.

“Khutb4h nikah, tulus ikhlas daripada hati abah..Moga Hasanain dan isteri, berbahagia hingga ke syurga,” tulisnya di caption Instagram.

“Biasanya khutbah nikah, saya lancar. Tapi hari ini anak saya nikah, saya tak mampu…”Itu kata-kata yang diluahkan bekas Mufti Wilayah Persekutuan yang juga bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr. Haji Zulkifli Mohamad Al-Bakri pada hari pernikahan anaknya.

“Dalam bahagia ada ujian. Itulah sunatullah yang mematangkan dan menguatkan ikatan kasih. Selamat melayari alam rumahtangga.” Tahniah buat Datuk Dr Mohamad Zulkifli al-Bakri dan isteri, Datin Dr. Shereen Binti Mohd Yunos serta pasangan pengantin baharu, Mohammad Hasanain dan Nurul Azzlina Nabilah.

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber:Nona