“Tak Suka Takpa, Janganlah Cakap Perkara Kej4m…” – Isteri Aizat Amdan- Lubuk Viral

Isteri kepada penyanyi, Aizat Amdan, Elyssa Alia mendedahkan dia sudah bersedia untuk berdepan dengan apa sahaja cabaran termasuklah untuk menerima tempi4s di dunia glamour suaminya itu.

Bagaimanapun, pemilik nama lengkap Elyssa Alia Ilias ini mendedahkan dirinya kurang selesa apabila masyarakat di luar sana mempersoalkan mengenai bentuk tubuh atau bahasa lainnya ‘b0dy sh4mming’.

“Saya akan bercakap dengan sejujur yang mungkin. Saya tak kisah orang menegur mengenai perangai atau rupa saya tapi jangan sentuh mengenai tubuh bad4n saya. Kerana bagi saya, kita tak sepatutnya menilai orang daripada luaran tetapi melalui kelakuannya.

“Saya berharap selepas ini kalau orang luar berjumpa dengan Aizat pun janganlah tegur perkara yang sama. ‘Eh kau ni dah berisi ke?’ Tiada seorang pun yang suka begitu. Bagi orang lain mungkin tak beri kesan tapi untuk yang mendengar ni boleh rasai kesannya.

“Sejak akhir-akhir ini juga orang asyik komen mengenai tubuh b4dan saya. Sebenarnya semua wanita ada tubuh masing-masing dan kenapa kita nak jadikan ia sebagai isu.

“Kalau tak suka kami pun tak mengapa tapi janganlah bercakap perkara yang kej4m di Instagram saya. Saya rasa itu tidak adil,” katanya kepada MH.

Aizat dan Elyssa ditemui selepas majlis akad nikah mereka yang berlangsung di sebuah premis acara di Puchong, Selangor pada Ahad.

Pada masa sama, Elyssa turut memaklumkan komen-komen neg4tif yang diterima sewaktu diperkenalkan sebagai bakal isteri kepada Aizat baru-baru ini sedikit sebanyak memberi kesan bukan sahaja buat dirinya tetapi juga ibu bapanya.

“Kalau kurang selesa dengan apa yang saya pakai, padam sahaja gambar saya. Saya tidak paksa pun. Janganlah sampai bercakap perkara yang tak elok sehingga membabitkan ibu bapa saya.

“Kononnya bapa saya tak ajar saya sembahyang sebab saya pernah cakap mahukan Aizat menjadi wali saya sebelum ini. Orang ramai pun tak bertanyakan mengenai maksud sebenar saya berakap sebegitu. Saya okay sahaja tapi ibu bapa saya yang tidak okay.

“Saya pantang orang mengata mengenai keluarga saya. Saya minta maaf mengenai pemakaian saya. Saya sedar masih banyak yang saya boleh perbaiki.

“Tapi kini saya berusaha untuk menjadi lebih baik. Saya percaya kita kena mula dengan betulkan hati dahulu,” ujarnya lagi.

Dalam pada itu, Elyssa turut mededahkan antara salah satu sebab hatinya tertarik dengan Aizat sewaktu di awal perkenalan mereka kerana reputasi bersihnya meskipun bergelar artis popular.

“Saya tak pernah kenal Aizat sebelum ini. Waktu nama dia sedang popular, saya masih di Australia. Bila berjuma dengan dia, kemudian saya google fasal dia. Tiada cerita yang burvk. Paling teruk pun yang saya baca seperti biasa mengenai tubuh b4dan dia.

“Saya rasa isu tersebut membosankan. Saya pun jadi hairan takkanlah orang yang dah popular di Malaysia tapi tiada g0sip teruk. Ia seakan memberi petanda kepada saya.

“Masa kita muda, kita sukakan lelaki yang nak4l sedikit tapi bila dah besar saya rasa cukuplah dengan semua itu. Saya mahukan lelaki yang boleh menjaga saya, baik hati dan tidak memeningkan kepala saya. Aizatlah orangnya.

“Apa yang saya minta pada Allah, Alhamdulillah saya dikurniakan Aizat. Dia pandai mengaji, solat dan benarkan saya menjadi diri sendiri. Saya ni seorang yang kalut dan dia pula sangat tenang.

“Bila saya bersama dia, rasa dapat rasa kelegaan itu. Dia juga kawan baik saya. Apa sahaja yang saya cakap, dia akan layan. Dia juga sentiasa menyokong saya. Saya rasa bertuah kerana memiliknya,” akhirnya.

Terdahulu, Aizat dan Elyssa telah selamat melansungkan majlis pernikahan mereka pada Ahad.

Pasangan ini juga memilih Tulum, Mexico sebagai lokasi berbulan madu.

Sumber/Kredit :MH

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: https://bartasangbad.site/