Pemilik Kafe Ini D4kwa Telah Dikunjungi Wanita Seperti Zalina Azman Dlm Ketakvtan Sambil Kata “Saya Takut Besi” – Lubuk Viral

Baru ini hangat dengan BERITA kehilangan Zalina Azman seolah-olah mendapat satu petunjuk baharu apabila ada individu mend4kwa melihat seorang wanita seperti bekas personaliti TV3 itu pada Ahad yang lalu.

Menerusi sumber dari seorang Individu memuat hantaran berkenaan menerusi Twitter miliknya iaitu Mosyuki Borhan mendakwa seorang wanita seperti Zalina muncul di kafe miliknya iaitu Dos Cafe di Seksyen 9 Shah Alam, Selangor kira-kira 1 petang dalam keadaan seperti cem4s dan menggig1l ketakutan.

“Ketika di kaunter hendak memesan makanan, dia toleh belakang, kanan dan kiri. Agak mencurigakan. Apabila saya tanya okay atau tidak, dia hanya mendiamkan diri.

“Pekerja yang lain memintanya duduk terlebih dahulu dan mengambil pesanan kemudian. Dia tidak banyak bercakap tapi apa yang keluar daripada mulutnya adalah ‘saya takut besi’.

“Bercakap didalam keadaan takut, macam ada benda yang berlaku,” jelasnya lagi

Berita kehilangan Zalina menggemparkan negara.

Mosyuki berkata, reaksi wanita itu mungkin disebabkan di dalam kedainya terdapat banyak besi.

Bercerita lebih lanjut lagi mengenai wanita itu, Mosyuki berkata, pada awalnya individu itu kelihatan takut untuk masuk ke dalam restoran dan dia berdiri lama di hadapan pintu.

Dia Tidak pasti mengapa dia berkelakuan demikian namun wanita itu mungkin teragak-agak un.tuk masuk kerana tombol pintu diperbuat daripada besi.

“Masa nak keluar kedai, dia langgar sahaja pintu sebab tidak mahu pegang tombol. Saya kasihan me.lihatnya. Nampak macam ke.laparan tapi dia terus berlalu pergi sebab dia macam insecure, takut dan rasa teranc4m.

Saya harap kalau yang datang itu Zalina Azman, semoga dia dijumpai, dia nampak sangat ketakutan.

MOSYUKI BORHAN

PEMILIK KAFE

“Kami pun ikut keluar kedai dan tengok arah mana dia pergi. Dia berjalan tanpa arah macam mencari sesuatu. Laju,” jelasnya.

Ket.ika itu kami cuma berharap dia selamat sahaja masa itu malah tidak sempat untuk menawarkan makanannya kepadanya.

Insiden yang melekat di minda Mosyuki itu mem.buatnya tersentak apabila pada malam Isnin mereka mem.baca laporan tentang kehilangan seorang bekas personaliti televisyen terkenal.

Mosyuki mem.beritahu dia menjadi tidak senang duduk dan rasa berdebar kerana teringatkan wanita yang datang ke kedai mereka.

Tidak berlengah, dia terus memaklumkan kejadian berkenaan kepada Ibu Pejabat Polis, Shah Alam.

Pemilik Twitter ini sudah memaklumkan mengenai kejadian kepada pihak polis.

“Sebab perwatakan, saiz tubuh badan dan warna kulit dia sama macam dalam laporan polis.

“Polis kata pemakaian dia sama macam masa dia hilang. Pakai jaket apa semua,” ujarnya.

Sementara itu, Mosyuki berkata, meskipun belum dipastikan wanita yang hadir ke res.torannya itu adalah Zalina namun dia terpanggil untuk mema.klumkan perkara itu kepada pihak berkuasa kerana bimbang ada kaitan dengan misteri kehilangannya.

“Pertama kali saya tengok orang takut besi. Saya bimbang wanita ini pernah kena culik ke atau dis3ksa ke sampai travma dengan besi.

“Dia pegang duit macam itu sahaja, tiada dompet atau barangan lain. Kasut pun pakai tidak betul sebab tali tidak berikat,” katanya.

Personaliti TV yang juga Senator, Datuk Ras Adiba Radzi turut menjalankan misi mencari sahabatnya itu.

Mosyuki tur.ut berharap pih.ak polis akan meny.emak kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan tersebut bagi membantu misi pencarian Zalina.

“Saya ha.rap kalau yang datang itu Zalina Azman, semoga dia dijumpai, dia nampak sangat ketakutan.

“Kalau pun itu bukan dia, harap wanita itu pun selamat,” katanya.

Kisah kehilangan Zalina atau Zalina Shaharah Azman, 58, yang dided4hkan pihak polis pada Isnin lalu telah menggemparkan apabila bekas personaliti TV3 itu gagal dijejaki sejak November tahun lalu.

Kini Pe.lbagai spekulasi dibuat tentang kehilangan Zalina sehinggakan rakan baiknya, Senator Datuk Ras Adiba Radzi bertindak melakukan misi pencariannya bermula pada malam Selasa.

Zalina merupakan bekas penyampai berita TV3 dan mengendalikan rancangan Money Matters.

Beliau dikatakan tinggal di Seksyen 3, Shah Alam dan pernah menunaikan haji pada 2011.

Sumber:Mstar/gengkepoh

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: https://www.trending.allnws.com/