Pengurus Ambil amanah Terakhir Arwh Adibah Noor Buat Ramai Seb4k – Lubuk Viral

KEPRIHATINAN netizen terhadap nasib 24 ekor kucing milik penyanyi Allahyrham Adibah Noor akhirnya ternokhtah apabila haiwan itu bakal diperlihara oleh pengurus arw4h sendiri.

Pengurusnya yang mahu dikenali sebagai Todd berkata, dia banyak menerima mesej dan pertanyaan orang ramai yang menawarkan diri untuk menjaga kucing-kucing tersebut.

Menurut Todd, dia memegang amanah Adibah yang mesra disapa kak Dib agar memintanya untuk menjaga k3$emua kucing tersebut selepas Allahyrham tiada.

“Saya terima banyak mesej cakap nak minta bela kucing-kucing arwh. Malah ada pihak tawar diri nak jaga kucing arwh la. Kucing-kucing masih di rumah arwh kak Dib.

Adibah mempunyai 24 ekor kucing.

“Arwh memang dah amanahkan saya untuk menjaga kucingnya. Arwh kata bila dia tak ada, tolong jaga kucing dia. Ikutkan masa dia masih ada pun, saya jaga juga.

“Jadi, memang tak pernah berniat pun nak bagi kucing-kucing arwh kepada orang lain. Saya dan kakak arwh yang akan jaga semuanya,” kata Todd kepada mStar.

Kak Dib memang jaga kucing-kucingnya sejak mereka kecil lagi.

TODD

PENGURUS ADIBAH

Pada Sabtu lalu, industri hiburan dikejutkan dengan berita permegian penyanyi Adibah Noor yang menlnggal dunia pada pukul 7.40 malam selepas alami sesak nafas. Allahyrham juga menghidap kanser ovari.

Jenazah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Taman Keramat Permai, pada Ahad.

Dalam pada itu, Todd memberitahu Adibah sudah menjaga kucing-kucing tersebut sejak haiwan itu kecil dan membelanjakan hampir RM3,000 setiap bulan bagi urusan membeli makanan dan berkaitan dengannya.

Adibah jaga kucing sejak mereka kecil.

“Kak Dib memang jaga kucing-kucingnya sejak mereka kecil lagi. Semua kucing itu orang bagi dan ada yang datang sendiri. Tapi tak ada pun penambahan kucing baru.

“Kucing jadi banyak sebab beranak-pinak… itu yang bertambah. k3$emuanya ada 24 ekor dan selalunya arwh akan membelanjakan wang untuk membeli makanan dan ubat-ubatan kucing.

“Arwh memang seorang yang tidak pernah berkira bila melibatkan kucing-kucingnya,” ujarnya.

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber :  https://www.mstar.com.my/