Ramai pertikalkan menunjuk ‘cash’ beli Emas, Skali Jawapan Wanita Ini Buat Ramai Terdiam – Lubuk Viral

Setiap wanita sememangnya gemar memiliki barangan kemas termasuklah emas. Tidak kiralah sama ada dibeli untuk tujuan dipakai atau disimpan sudah pasti mereka tidak akan berhenti mendapatkannya.

Bagaimanapun, adakalanya niat memperoleh barang berharga ini sering disalah erti kerana beranggapan hanya sekadar ingin menunjuk-nunjuk.

Bila beli yg besar-besar ni untung tau, boleh buat investment, nanti harga makin naik

Sama juga seperti kisah wanita ini apabila turut menjadi buah mulut netizen akan cara pembelian barang kemas berkenaan.

Menerusi perkongsian attyrasaari di laman TlkTok, kelihatan dirinya sedang membuat pembayaran untuk membeli rantai emas.

Menurutnya, is bukanlah sekadar ingin dipakai, malah boleh digunakan untuk pelaburan memandangkan harga pasaran yang semakin meningkat.

Setuju, orang berniaga je faham…kadang-kadang stress tengok orang komen tak puas hati kalau bayar cash.

@attyrasaariRutin wajib kita sebelum raya kena cari emas raya 🥰 Alhamdulillah rezeki 🤲🏻🥹♬ Raya Raya Raya – DOLLA

Menjengah pada ruangan komen, rata-rata netizen juga turut bersetuju dengan jawapan yang dilontarkan oleh wanita tersebut. Malah ada juga yang akui penggunaan debit mempunyai had yang tersendiri dan mustahil hanya dibayar menggunakan kaedah itu.

“Setuju, org niaga je paham, cust byr cash. Tak kan satu kerja nak bank in bwkje..”

“Jarang kedai emas boleh guna kad”

Sumber : pnews

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: https://viralbollywoodnews.com/