“Peguam Tu Nak Publ1slti Je, Dialah R0mp4k Duit Sy RM900k”- Pendedah4n Nabila Huda Buat Ramai Terkejvt

Sejak kebelakangan ini, kecoh di media sosial perihal ‘peguam’ yang dikatakan mengeluarkan beberapa info berkenaan ‘isu dalaman’ tentang salah satu kes yang sedang hebat diperkataan.

Peguam tersebut juga telah menjadi salah seorang wakil kepada Orang Kena Tudvh (OKT) sehingga mendapat kecam4n ramai lebih-lebih lagi tindakannya mengeluarkan beberapa kenyataan di media sosial serta dipercayai ‘koy4k’ setelah dihent4m netizen.

Nak sam4n sampai RM900k?

Disebabkan wajahnya kerap ‘lalu lalang’ di hampir semua media sosial ketika ini, selebriti terkenal, Nabila Huda Suhaimi atau lebih mesra disapa Abil telah membuka cerita perihal dirinya yang pernah mempunyai ‘urusan’ dengan peguam wanita terbabit.

Dalam luahannya di Twitter, pengacara Melodi itu mend4kwa peguam tersebut adalah individu yang mahu menyam4nnya sehingga mencecah RM900,000 beberapa bulan lepas.

Tak tahu kena sam4n, tapi media dah tahu. Rupa-rupanya…

Tambah Abil lagi, ketika itu dia sama sekali tidak mengenali peguam berkenaan dan tidak tahu dirinya akan dis4man kerana kenyataan tersebut hanya diketahui menerusi media.

Menurutnya, dia pelik mengapa pihak media mengetahui terlebih dahulu berbanding dirinya kerana dia adalah individu yang ingin dis4man.

Rupanya, peguam berkenaan dipercayai menghantar kenyataan bahawa selebriti itu akan disaman kepada media terlebih dahulu daripada mengirimkan surat sam4n itu kepadanya.

Terus tanya pihak media

Anak kepada rocker terkenal Amy Search itu juga turut mended4hkan bukti mesej yang dikirim kepada pihak media untuk mengetahui siapakah yang memberikan kenyataan berhubung isu sam4n menyam4n ini kerana dia sendiri tidak mengetahui perkara berkenaan.

Anak kepada rocker terkenal Amy Search itu juga turut mended4hkan bukti mesej yang dikirim kepada pihak media untuk mengetahui siapakah yang memberikan kenyataan berhubung isu saman menyam4n ini kerana dia sendiri tidak mengetahui perkara berkenaan.

Bukan nak burukkan keadaan, cuma rimas balik2 muka dia

Walau bagaimanapun, Abil sama sekali tidak berniat untuk mengeruhkan keadaan namun sekadar meluahkan rasa ‘rimas’ apabila wajah peguam tersebut kerap kali muncul di timeline media sosialnya.

Tambahnya, dia berasa trauma dengan episod hitam yang dilalui tempoh hari kerana merasakan individu tersebut cuba menabur pasir ke periuk nasinya serta mahu ‘mer0mpak’ hasil kerja kerasnya dengan melayangkan sam4n secara tiba-tiba.

Dah2 la cari publisiti

Justeru itu, Nabila Huda sempat menitipkan pesan supaya berhentilah mencari populariti dengan cara murah kerana menjadi terkenal bukan sesuatu yang mudah.

Dia turut menegaskan sekali lagi yang pendedah4n tersebut bukan berniat untuk menambah beban ke atas peguam tersebut tetapi memintanya untuk muhasabah diri supaya tidak mengejar hidup mewah dengan cara mudah.

Dia memang suka publisiti kot

Menjengah keruangan komen, rata-rata warganet mengakui perasan akan sosok peguam terbabit. Mereka juga turut mengeluarkan pendapat masing-masing dan kebanyakan daripada mereka menyedari yang peguam itu memang selalu mengambil kes berkaitan selebriti serta kontroversi.

Dia juga aktif di media sosial berkongsi perihal-perihal kes yang sedang dikendali dan baru-baru ini dilihat sedikit ‘koyak’ selepas tindakannya bergambar bersama OKT mendapat kec4man ramai.

Sumber :Twitter abilsuhaimi

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: https://celeangle.com/ & https://khabar24media.com/