Rita Rudaini Ded4h Sebab Sering ‘Bersuara’ Di Media Sosial – Lubuk Viral

Pelakon, Rita Rudaini tampil memberi penjelasan mengenai tindakan dirinya yang sering tampil memberikan kenyataan secara terbuka di media sosial terutamanya mengenai isu v4ksin.

Tidak Suka Lihat Orang Lain Ditind4s

Terbaru, Rita mended4hkan dia pernah mendapat tegur4n untuk tidak  bersuara dan mengambil tahu terhadap sesuatu isu. Walaubagaimanapun, ibu tunggal kepada dua cahaya mata ini menjelaskan bahawa dirinya bukan seorang individu yang suka melihat penindas4n terhadap orang lain terutama melibatkan dirinya sendiri.

“Dari awal dulu, ada yang menegvr saya..supaya tak payah lah bercakap, tak payah lah ambil tahu. Biarkan..Kita jaga kita sudah..

Saya bukan jenis yang suka tengok penindasan pada orang lain apatah lagi penindasan pada diri sendiri. Saya taknak jaga bont0t saya sorang-sorang.”-Jelas Rita

Pernah Tolak Bayaran Untuk Berlakon

Tambah Rita lagi, dia pernah menolak bayaran untuk berlakon apabila mengetahui rakan-rakan kru tidak mendapat bayaran berikutan ia hanya dibayar kepada lead artist sahaja suatu ketika dahulu.

“Saya pernah tak ambik payment berlakon sampai ke sudah sebab rakan-rakan kru tak dapat payment , dan payment hanya dibayar pada artis-artis lead dulu dan tak bagi saya bising-bising kata dapat payment.

Maaf saya bukan jenis orang yang penting periuk nasi sendiri.. Saya tolak semua ni, saya tak nak datang kerja sampai lah kru-kru semua dibayar gaji mereka.”-Kongsi Rita

“Orang Yang Memb1su & Hanya Jaga Diri Sendiri Umpama Syaitan Bisu”

Rita dalam pada itu, Rita turut menyifatkan  individu yang membisu dan hanya menjaga diri sendiri umpama syaitan yang bisu yang sanggup melihat penderitaan orang lain asalkan diri tidak mendapat tempi4s.

“Pada saya, orang yang membisu dan hanya menjaga diri sendiri adalah orang yang selfish dan umpama syaitan bisu ..Sanggup tengok penderitaan orang lain asalkan diri tak terkena tempi4s.” katanya lagi

Di akhir penjelasannya, Rita memberitahu bahawa dia boleh duduk di rumah berdiam diri dan hanya melihat kesusahan dan masalah orang lain kerana ia tidak akan menjejaskan kehidupannya.

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: murai.my