“Anak pun ‘m4rah’ saya..” – Jarang Dilihat Di Kaca TV, Wahid Tampil Ded4h Kisah Sebenar- Lubuk Viral

Sebut sahaja nama Wahid, sudah pasti ramai akan mengenali pelawak tersebut yang pernah memeriahkan industri seni dengan telatah lucu serta aksi spontannya.

Wahid atau nama sebenarnya Abdul Wahid bin Mohamad merupakan salah seorang angg.ota Senario dan sehingga kini, dia masih kekal menjadi ‘watak’ utama dalam kumpulan tersebut.

Kumpulan Senario

Namun sejak akhir-akhir ini, wajah pelawak itu tidak lagi kerap dilihat di kaca televisye.n atau filem sehingga ada yang beranggapan dirinya sudah pun ‘ber.sara’ dari dunia hiburan.

Walaupun bakal ha.dir dalam sebuah filem terbaharu Senario berjudul ‘Jaga-Jaga Sena.riounion’, namun segelintir peminat seakan-akan mahu dirinya lebih aktif bagi memer.iahkan kembali industri hiburan tanah air.

Kurang terlihat di kac.a televisyen, Wahid tampil beri penjelasan

Seakan-akan menjawab persoalan orang ramai, pelawak berusia 46 tahun itu mengakui masih aktif dalam dunia hiburan dan akan muncul di kaca televisyen sekiranya terdapat tawaran yang mend.atang.

Menurut bapa kepada tiga orang anak itu, dia ketika ini lebih banyak mengha.biskan waktunya di masjid selain turut berkongsikan kisah-kisah penghijrah.annya di media sosial.

Tambahnya, oleh kerana ge.mar menceritakan perubahan imejnya di media sosial, dia pernah beberapa kali dimarahi oleh anaknya. Namun baginya, perkara itu dibuat bagi mend.edahkan kehidupan terkininya kepada umum.

Saya kata kepada mereka, nak buat macam mana kerana orang sering bertanya dan saya kena jelaskan perkara sebenarnya.

Apapun ini tuntutan agama dan kita kena buat benda ini. Sebagai individu milik masyarakat yang orang kenal, apabila tengok kita berubah, pergi masjid, pasti orang ka.itkan dengan benda ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wahid Mohd (@wahid_official75)

Kata Wahid, setiap individu mempunyai hak itu berubah lebih-lebih lagi dirinya yang sekarang seorang bapa dan perlu menunjukkan contoh yang baik kepada mereka walaupun sedikit.

Tak halang dari terus berbakti dengan dunia seni, selesa tinggal di Ipoh

Bagaimanapun, penghijrahan tersebut bukanlah bermaksud dirinya akan meninggalkan segala aktiviti seni, namun akan terus aktif sekiranya ada tawaran.

Namun, itu tidak bermaksud saya dah meninggalkan segala aktiviti seni kerana saya masih menerima tawaran aktiviti hiburan sekiranya ada.

Katanya, dia kini selesa untuk terus menetap di Ipoh, Perak oleh kerana mengikut kehendak isteri serta menjaga kedua-dua mentuanya selepas pemer.gian ibu tercinta sebelum ini.

Wahid kini sedang si.buk selepas terbabit dalam filem Jaga-Jaga Senariounion.

Saya selesa tinggal di Ipoh, Perak. Memang saya sasarkan duduk di Ipoh sejak dulu walaupun ada kerjaya di Kuala Lumpur. Selepas dapat anak kedua, saya balik semula ke Ipoh.

Sebenarnya selepas kahwin, saya bawa isteri ke Kuala Lumpur. Dia asal Ipoh dan bila tinggal di Kuala Lumpur, dia jadi serabut kepala. Bayangkan nak beli bawang pun kena beli di tempat yang besar.

Dalam pada itu, Wahid turut berasa tenang bersama keluarga di Ipoh selain turut bersyukur dengan perniagaan secara dalam talian isterinya yang semakin mendapat sambutan.

Kredit: Harian Metro

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lubuk Viral

Sumber: OhMedia