Pahang pula banjir, Siti Nurhaliza bimb4ng nasib orang kampung – “Walaupun saya di KL, hati saya ada di Lipis”

PENYANYI nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza terkesan dengan paparan berita berkenaan mus1bah banjir yang berlaku di Kuala Lipis, Pahang.

Siti atau sebenarnya Siti Nurhaliza Tarudin, 42, memberitahu walaupun dia kini berada di Kuala Lumpur, namun hatinya tetap memikirkan nasib penduduk di kampung halamannya itu.

Siti dan pasukannya sedaya upayu cuba untuk membantu m4ngsa banjir di Kuala Lipis, Pahang.

“Keadaan di Kuala Lipis, Pahang. Sukar nak saya gambarkan bagaimana keadaan ini tetapi inilah dugaan buat orang kampung saya, Januari lalu juga keadaannya begini.

“Keadaan jalan untuk pulang juga menyukarkan team saya untuk ke sana tetapi apa yang penting adalah, kami sedaya mampu akan membantu.

“Walaupun saya di Kuala Lumpur, terkekang dengan hal-hal di sini serta anak-anak saya juga tidak berapa sihat, tetapi hati saya pastinya ada di daerah Lipis,” tulisnya di Instagram.

Banyak kawasan terjejas, bukan hanya di bandar malah di kampung-kampung sekitar. Sekolah saya juga terjejas sama.

SITI NURHALIZA

PENYANYI

Sementara itu, sekolah Siti juga merupakan salah satu kawasan yang terjejas akib4t daripada banjir yang melanda negeri tersebut.

Beliau turut memohon doa agar semua yang dilanda mus1bah banjir diberikan kekuatan untuk sama-sama mengharungi dugaan ini.

“Banyak kawasan terjejas, bukan hanya di bandar malah di kampung-kampung sekitar. Sekolah saya juga terjejas sama.

ERGTHYUI

Siti bersama suaminya Datuk K turun padang meredah banjir bagi mengulurkan bantuan kepada m4ngsa banjir di sekitar kawasan lembah Klang.

“Tidak kira di negeri mana, kawasan mana, semoga kita sama-sama dapat mengharungi ujian ini. Saya doakan agar kita semua diberikan kekuatan dan ketabahan,” katanya.

Sebelum ini, pada Ahad, Siti bersama suaminya Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau Datuk K turun padang mered4h banjir di beberapa kawasan sekitar lembah Klang bagi menghulurkan bantuan kepada m4ngsa yang terjejas.

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : mStar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*