Jalan Sehelai Sepinggang Elak Banjir, Si Ayah Gembira Bila Ditawar Naik Kereta

Susulan daripada banjir yang sudah melanda ibu negeri iaitu Kuala Lumpur dan selangor, ramai keluarga yang telah berpindah mula balik ke rumah masing2 memandangkan air sudah mula surut dan m4ngsa2 banjir sudah mula membersihkan rumah mereka.

Selain itu, usaha untuk menyelamatkan m4ngsa2 banjir yang masih lagi rumah mereka dinaiki air giat dijalankan secara berperingkat. Sekarang lebih ramai insan2 yang baik hati yang menghulurkan bantuan dari segi memberikan makanan dan ada juga menyediakan kenderaan balik ke rumah.

Antara individu yang menolong mereka2 yang tidak bernasib baik ini adalah Puan Aliyah yang di aplikasi Twitter telah memuatnaik video menolong mereka tang terkesan dengan banjir tersebut.

Kerana puan aliyah ini mempunyai kereta pacuan 4 roda, beliau dan suami menolong 1 keluarga yang telah berjalan dari Sek 19 ke Sek 4 Shah Alam. Agak jauh perjalanan mereka dengan hanya berjalan kaki.

Video:

 

Keluarga tersebut berjalan dengan sehelai sepinggang membuatkan puan aliyah kesian dan tumpangkan mereka. Apa yang meny4yat hati adalah melihat reaksi bapa mereka yang seolah2 gembira bila ditumpangkan kerana mungkin anak dan isterinya sudah penat berjalan dan lega bila ditumpangkan ke destinasi mereka.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen memuji kemurahan hati puan aliyah yang sanggup menolong mereka dan menolong m4ngsa2 lain yang senasib dengan mereka.

Komen Netizen:

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : Twetter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*