“Weh best teruk…” – ‘Mak Leha’ jadi mak mentua baik dalam Mr. Bibik

Jika diingatkan tentang watak Mak Leha dalam drama trending berjudul, 7 Hari Mencintaiku pasti ramai yang tidak senang dengan perangai mak mentua yang dilakonkan oleh pelakon berbakat, Liza Abdullah.

Begitu hebat impak watak Mak Leha lakonan Liza Abdullah itu sehingga dimana-mana sahaja, dia sering dikaitkan dengan watak tersebut. Manakan tidak, lakonan pelakon ini bukan calang-calang apabila membawakan watak antagonis itu selama dua musim dengan begitu baik.

IMG_20211112_142006

Walau bagaimanapun, watak mak mentua yang dilakonkan Liza Abdullah dalam drama terbaru berjudul Mr. Bibik membawa kelainan dengan watak Mak Leha mengundang peminatnya suka melihatkan layanan dia terhadap Zara Zya sebagai Auliah.

Cukup berbeza dan nampaknya lakonan Liza Abdullah dalam drama Mr. Bibik dalam babak dia menolong menantunya yang perlu memasak didapur mencetuskan babak itu menerima respon ramai di TikTok.


Bagi netizen agak beruntung dapat mempunyai mak mentua baik seperti perwatakan Liza Abdullah dalam drama tersebut. Jadi dalam pada masa yang sama, ruangan komen warganet turut berseloroh dengannya sekali gus hangat mendapat perhatian warganet di aplikasi tersebut.

“Untung siapa dapat mak mentua macam ni”

IMG_20211112_142351_1

“Kalau macam Mak Leha tu asyik suruh kawin lain je”

IMG_20211112_142414

Mak mentua

“Mak leha dah baik”

Mak mentua