Caprice P4nik Ingatkan Kena Ser4ngan J4ntung, D0ktor Beritahu Ada Simpt0m Peny4kit Hipertir0id – ‘Saya Harap Boleh Dir4wat Dengan Ub4t-Ub4tan’

Penyanyi Caprice berdepan detik cem4s apabila diserang sakit dada selepas bangun pagi sehingga terpaksa dikerjakan ke sebuah pusat perubatan di ibu negara, semalam.

Menurut Caprice, 33, dia menjadi panik apabila berdepan kesukaran untuk bercakap dan seluruh bahagian badannya menjadi keb4s.

Katanya menerusi Instagram Stories, kesakitan yang dirasai berbeza ketika dia berada di Jordan dan Kuala Lumpur sebelum ini.

Saya bangun tidur pagi ini dengan sakit dada yang teruk. Sakitnya berbeza daripada apa yang saya alami di Jordan dan di Kuala Lumpur sebelum ini.

Saya pan1k dan terus menghubungi ambulan dan perasan saya tak boleh bercakap dengan betul. Saya ingatkan kena serang4n j4ntung.

Seluruh bahagian kanan badan saya rasa kebas. Alhamdulillah, mereka (pasukan perubatan) datang tepat pada waktunya.

Selepas menjalani ujian darah dan imbasan, doktor memaklumkan bahawa pemilik nama Ariz Ramli mempunyai simptom penyakit Hip3rtiroid.

Dalam pada itu, pelantun lagu Lenglui berharap agar keadaan dirinya boleh kembali sembuh dengan hanya mengambil ubat-ubatan tanpa perlu melalui rawatan yang lebih serius.

Selepas buat ujian darah dan buat beberapa imbasan, saya diberitahu ada tanda-tanda Hipertir0id. Kalian boleh buat carian Google sendiri kalau nak tahu lebih lanjut tentangnya.

Tak boleh lama di sini (hospital), itu yang pasti sebab saya banyak kerja nak buat. Patutlah selama ini saya susah nak tidur, selalu res4h dan ses4k nafas.

Saya harap semua ini boleh dirawat dengan ubat-ubatan janganlah sampai option lain (rawatan Radi0terapi dan pembedah4n).

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: https://www.motifviral.dnqj.my/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*