[VIDEO] “Mula-mula dia dem4m dan sak1t kepaIa… hanya mahu makan ub4t” – Sharifah Shahirah

LEBIH seminggu mengalami dem4m, aktres terkenal era 80an Datin Maria Arshad disahkan pos1tif c0v1d-19 tahap dua pada Sabtu.

Menurut menantunya yang juga penyampai radio Suria FM, Sharifah Shahirah, keadaan Maria, 63, bertambah bvruk selepas peng4mbilan ub4t paracet4mol tidak berkesan.

“Benda ini jadi sejak lapan hari lalu kalau tak silap saya. Ibu mertua ada meng4du tak s1hat kerana dem4m dan sak!t kep4la tapi dia hanya mahu makan ub4t mungkin kerana dia rasa masih kuat untuk melaw4n sak!tnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shiera Al-Khaired (@shieraijoy)

“Walaupun sudah buat uj1an kit c0v1d-19 sendiri dan keputusannya neg4tif, tapi keadaan ibu mertua masih sama.

“Ketika dia sak!t, dia duduk di rumah kami dan apabila melihat keadaannya bertambah bvruk, kami buat keputusan bawa dia ke hospital swasta untuk raw4tan lanjut. Dan kami terkejvt kerana doktor sahkan dia pos1tif c0v1d-19 tahap dua,” katanya kepada mStar.

Terdahulu, isteri kepada pelakon Ijoy Azhari menerusi Instagram memberitahu dia dan keluarga menjadi kontak rapat pesak!t c0v1d-19 dan kini sedang menjalani kuarant1n kend1ri walaupun keputusan ujian calitan c0vid-19 yang dilakukan adalah neg4tif.

Apa yang berlaku ini sebenarnya pengajaran untuk semua.

SHARIFAH SHAHIRAH

PENYAMPAI RADIO

Mengulas lanjut Shahirah atau lebih mesra disapa Shiera berkata, setakat ini hanya ibu mertuanya yang bergej4la dan tidak mengetahui dari mana menerima jangk1tan tersebut.

“Ibu mertua menerima raw4tan di hospital. Kami sekeluarga dah buat ujian c0vid-19 dan setakat ini semuanya negatif dan kalau ikutkan apa yang dikemaskini melalui aplikasi MySejahtera, saya dikategorikan sebagai kontak kasual dan tidak bergej4la.

“Sebenarnya saya masih boleh menjalankan rutin harian seperti biasa. Tapi atas inisiatif sendiri, saya ambil pendekatan untuk kuarant1n dan akan melakukan ujian c0v1d-19 lima hari lagi seperti yang disarankan oleh doktor.

Shiera bersama keluarga besarnya.

“Sebab simpt0m c0vid-19 tidak datang serta merta, mungkin dua tiga hari lagi… tapi saya tidak minta dan doa dijauhkan. Jadi semua kerja-kerja yang perlu bersemuka saya terpaksa ditangguhkan dahulu,” katanya.

Shiera pada masa sama mengingatkan orang ramai supaya lebih berhati-hati dan peka terhadap keadaan kesihatan masing-masing bagi mengelak perkara yang tidak diingini berlaku.

“Apa yang berlaku ini sebenarnya pengajaran untuk semua. Kalau rasa-rasa kesihatan tak berapa baik walaupun tiada siapa di sekeliling positif c0vid-19, buatlah ujian c0vid-19,” katanya.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : MSTAR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*