” Jgn Samakan ‘Lawak’ dengan p0litik ” – Datuk Hans Isaac, ini respon Shahrul Shiro

GARA-GARA perbezaan dan percangga.han ide0l0gi p0litik, wujud per.bala.han antara dua pihak hingga sampai berma.sam muka.

Hal sama turut terjadi antara selebriti popular iaitu Datuk Hans Isaac dan pelawak Shahrul Shiro yang saling berbalah dalam menegakkan pandangan masing-masing berhubung is.u barisan Kabinet baharu di bawah Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Ia bermula apabila Shahrol pada Selasa me.negur secara terbuka tentang tin.dakan Hans Isaac yang dianggap men.yindir pilihan senarai menteri Kabinet yang dibuat Ismail Sabri.

Ahli kumpulan Shiro itu juga berkata, Hans pasti akan melakukan perkara sama dalam memilih individu yang dipercayai dan senang untuk bekerja dengannya.

Video yang mencetvskan per.bala.han antara Shahrol dan Hans Isaac.

“Jelas video yang saudara post di Instagram mengenai cera.mah kononnya Presiden Indonesia mencari barisan menteri dengan bertanya soalan 2×2. Mana mungkin negara sehebat Indonesia pemikirannya cuma seperti itu.

“Jelas video tersebut ditujukan kepada PM kerana ianya di muat naik selepas pengumuman barisan Kabinet. Barisan yang dipilih diyakini mampu bekerja dengan baik.

“Jika saudara Hans menjadi pemimpin pun sudah tentu barisan yang dipilihnya adalah individu yang beliau senang bekerja dan saya yakin salah satunya adalah Afdlin Shauki.

“Lihat sahajalah dalam realiti bagaimana beliau banyak bekerjasama untuk menghasilkan karya kerana beliau yakin Afdlin dapat melakukan tugas dengan baik,” ujarnya.

tegvr Hans Isaac di Instagram.

Pada Ahad lalu, Hans memuat naik sebuah video dipercayai dari Indonesia yang memperlihatkan seorang penceramah men.dak.wa pemilihan menteri dibuat hanya bertanyakan soalan si.fir dua kali dua.

“Suatu ketika di Indonesia entah zaman presiden mana, saya tidak pasti. Setiap kali nak membentuk kabinet dia mengadakan temuduga. Temuduga bakal menteri, setiap menteri ditemuduga dulu.

“Calonnya ditanya soalan mudah 2 x 2 berapa, ada yang jawab tegas… ya empat tidak boleh lima, ilmu tidak boleh ditawar-tawar, jadi presiden kata ya sudah pulang saja… manakala calon kedua menjawab jika hitungan matematik ya empat. Kalau hitungan politik boleh empat, tiga… pokoknya boleh diaturlah. Itu matematik politik.

“Calon ketiga masuk dan apabila ditanya 2 x 2 berapa, dia jawab ya terserah mahu berapa. Jadi calon itu yang dapat jadi menteri!” ujar

penceramah berkenaan menerusi video berdurasi dua minit 19 saat itu.

Maaf Hans Isaac, saya yakin kamu tidak akan k0yak kerana kamu sudah berada di dalam dunia politik.

SHAHROL SHIRO

PELAWAK

Video dengan kapsyen ‘beri pendapat anda’ itu meraih lebih 50,000 tontonan.

Sementara itu berhubung isu lantikan ‘kitar semula’, Shahrol berkata dia mempunyai pendapat tersendiri berhubung isu berkenaan.

“Ya, ini barisan yang re.cycle katanya. Tapi kita sudah beri peluang barisan kabinet yang 90 peratus muka baru sewaktu zaman Pakatan Harapan, tapi rakyat sudah cukup sengsara sewaktu itu.

“Janji minyak turun, tol di.hapus.kan, pendidikan percuma adalah ungkapan penyedap halwa telinga semata-mata.

“Rakyat tidak mahu tahu parti politik mana yg hebat berbual mengenai penderitaan mereka tetapi parti mana yang bekerja menyelesaikan masalah mereka,” kata Shahrol yang juga merupakan Exco Pemuda Umno Bahagian Kluang, Johor.

Dalam pada itu Shahrol berkata, dia menghormati Hans sebagai senior dalam industri seni, namun tidak dalam arena politik.

Dia juga meminta Hans agar tidak tera.sa hati dengan tegu.rannya berikutan ia adalah perkara biasa dalam dunia politik.

“Saya respect awak sebagai senior dalam industri seni tapi dalam politik tiada senior atau junior tetapi yang patut ada ialah kualiti pemikiran dan gerak kerja yang ikhlas untuk menjadikan generasi serta negara akan datang lebih baik.

“Maaf Hans Isaac, saya yakin kamu tidak akan ko.yak kerana kamu sudah berada di dalam dunia politik dan politik bukannya untuk mereka yang berjiwa ni.pis. Selamat menyambut kemerdekaan ke 64,” ujarnya.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: http://transformasi.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*