Akhlrnya Pelak0n Ellie Suriaty Tampil Dengan Kenyataan Berikut Leps Anak Buat Lap0ran P0lis

Lebih setahun dunia dil4nda p.andem1k meng.gervnkan, namun masih ada yang menolak untuk mengambil v4ksin bagi mengekangnya sekaligus membantu melindungi orang di sekeliling mereka.

Berikutan pemberian v.aks1n bagi pelajar sekolah lingkungan 12 hingga 17 tahun yang bakal dilaksanakan nanti, dua remaja lelaki dan seorang kanak-kanak perempuan membuat lapor4n polis bagi menyatakan hak mereka menolak pelaksanaan tersebut baru-baru ini.

Memberikan alasan ris4u dengan dirinya dek imunisasi yang tiada jamin4n kerajaan, Azrell Omar Azri Iskandar, 17, nek4d membuat laporan tersebut.

Katanya, dia mempunyai hak untuk menol4k dijadikan bahan ujian selain menyatakan jikalau ada perkara n.egat1f yang berlaku, dia dan keluarga yang terpaks4 menang.gvngnya.

Saya pelajar yang sihat tubuh badan dan tidak sanggup mengambil sebarang r.isiko yang boleh mendatangkan m.udar4t terhadap tubuh badan saya melalui suntikan v.aks1n yang masih lagi pada tahap ujian klinikal.

Tambah remaja itu lagi, terdapat pelbagai kaedah rawatan lain yang boleh dijadikan alternatif seperti pendekatan tradisional secara holistik iaitu rawatan h.omeop4thi serta makanan s.unnah yang sudah menajdi amalan keluarganya.

Bukan sahaja Azrell, laporan itu turut dibuat oleh adiknya Nur Azreen Omar Iskandar Azri Iskandar, 12, dan rakannya Muhammad Hanif Haikal Jeffery, 17. Mereka ditemani oleh ibunya, Ellie Suriaty Omar.

Selain itu, Azrell masih terdapat pelbagai kemusyk1lan mengenai v.aks1n yang belum terjawab selain kandungannya yang patut dipersoalkan dan perlu dijalankan kajian yang lebih mendalam.

Menurut remaja itu, keluarganya juga masih belum mendapatkan v.aks1n sehingga kini kerana mereka mempunyai hak untuk menentukan sama ada mahu ataupun enggan mengambilnya.

Dalam pada itu, Azrel menegaskan laporan itu dibuat mengikut kewarasan akalnya sendiri dan tanpa paks4an sesiapa pun.

Bahkan dia sudah mendapatkan pelbagai informasi berkaitan v.aks1n dan C0V1D i9 menerusi carian internet, daripada luar negara serta maklumat daripada ibu dan juga kenalannya.

Dari situ saya dapat menilai sendiri segala maklumat berkaitan pemberian v.aks1n yang diperoleh dan membuat keputusan untuk menolak d0s untik v.aks1n.

Reaksi Dari Ellie Suriaty

Ya mereka anak saya, Azrell 17 tahun dan Nur Azreen 12 tahun bersama seorang sahabat mereka Hanif 17 tahun telah membuat report polis sebagai c.overing r.eport berkenaan hak individu untuk menol4k v.aks1n experimental c0vid19 ke atas pelajar sekolah berumur antara 12 – 17 tahun.

Saya mendidik anak – anak supaya berani menghadapi hidup. Jangan takut dengan F.itn4h Akhir Zaman. Nilai kehidupan tidak boleh di beli dengan tawaran sepotong roti atau segunung emas. Tauhid. Harapan hanya Pada ALLAH SWT. ALLAHUAKHBAR. Semoga ALLAH SWT Melindungi anak – anak kita semua…Al – Min Ya Rabbal ‘Alamin.

Kredit : MG/FB

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber:https://aud1r8.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*