“Paru-paru r0sak..” Ini Keadaan Terkini Abang Siti Sarah & Dia Ade Cakap Seuatu Dekat Org Ramai.

KEADAAN kesihatan abang kepada penyanyi Allahyarham Siti Sarah iaitu Ahmad Firdous Raissuddin semakin baik selepas hampir sebulan berta.rung nya.wa melawan vi.rus Co.vi.d-19.

Berkongsi perkembangan terkini, Ahmad Firdous berkata jang.ki.tan tersebut menyebabkan bahagian paru-parunya ro.sak dan memerlukan masa untuk pulih seperti sedia kala.

“Ramai yang nak tahu keadaan sebenar saya. Maaf saya tak dapat nak nak balas satu-satu. Allah yang maha besar dan saya bersyukur dengan apa yang berlaku.

“Paru-paru kanan saya ro.sak, paru-paru kiri saya kena sikit di bahagian belakang… tapi Alhamdulillah saya boleh pulih InsyaAllah dengan izin allah.

“Ambil masa mungkin tiga hingga empat bulan. InsyaAllah! Saya pakai oksigen pun dah dikurangkan daripada sembilan ke lapan peratus.

abang siti sarah 2

Ahmad Firdous kembali sedar selepas 24 jam ditidurkan.

“Tiada perkataan selain Alhamdulillah (cuma) masih se.sak na.fas bila bangun pagi. Mula antibi0tik baru la.wan vi.rus de.gil,” katanya.

Ahmad Firdous memaklumkan mengenai perkembangan tahap kesihatannya itu menerusi laman Facebook.

Terima kasih semua yang mendoakan saya, perjuangan harus diteruskan. Doakan saya sembuh, sentiasa fikiran po.sitif!

AHMAD FIRDOUS

ABANG SITI SARAH

Menerusi lapo.ran mStar pada 12 Ogos lalu, pelawak Shuib memaklumkan Ahmad Firdous menerima rawatan di unit rawa..tan rapi (I.CU) Hos.pital Serdang selepas kesihatan abang iparnya itu dila.porkan berada dalam keadaan ti.dak baik.

Ahmad Firdous ter.paksa mendapatkan rawa.tan ke.cemasan aki.bat pa.ras ok.sigen menurun, namun kembali sedar selepas 24 jam ditidurkan.

Dalam pada itu, Ahmad Firdous turut mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang sentiasa bertanya khabar dan mendoakan kesihatannya.

abang sarah 2

Perkongsian Ahmad Firdous di Facebook miliknya.

“Jadi rakan-rakan ini info terkini saya, maaf tak dapat balas satu-satu. Ada kala saya sihat, ada kala saya kurang tenaga.

“Terima kasih semua yang mendoakan saya, perjuangan harus diteruskan. Doakan saya sembuh, sentiasa fikiran po.sitif. Terima kasih dok.tor dan jururawat yang me.rawat saya,” ujarnya.

Untuk rekod, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin menghembuskan nafas terakhir disebabkan komplikasi ber.punca Co.vi.d-19 pada 9 Ogos lalu selepas tiga hari ditidurkan.

Allahyarh4m meninggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber:mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*