Isterl Pelak0n Badrol Shah Selamat Dikebvmikan, Beliau Dedh Perbvalan Terakhir Dengan Dokt0r

Kuala Lumpur: “Kami semua sudah red4 dan bersedia dengan segala kemungkinan,” kata pelakon Badrol Shah atau Bad mengulas pemerg1an isterinya, Farah Shila Mazlan yang disahkan men1nggal dunia di H.ospital Kuala Lumpur (HKL), di sini, pada jam 8.15 pagi, hari ini.

Bad, 39, yang popular menerusi filem Busut Bonang turut berkongsi berita kem4tian isterinya menerusi hantaran di Instagram badrolshahmanan yang setakat ini sudah menerima lebih seribu tanda dan ucapan takz1ah daripada rakan-rakan artis.

“Isteri saya baru menghembuskan nafas terakhir di HKL selepas 45 hari bert4rung C0v!d.19,” katanya. Bad berkata, dia masih berada di HKL untuk proses peng3caman j3nazah dan belum pasti masa dan lokasi j.enazah isterinya akan dikebvmikan.

Terdahulu, berita kema.tian Farah Shila mencetvskan kekec0han apabila Bad menerusi media sosialnya memaklumkan isterinya disahkan mening.gal dunia pada 10 Ogos.

Bagaimanapun, pada hari sama dia tampil membetulkan keadaan apabila memberitahu berlaku salah faham dalam perkara ini.

Bad menerusi kenyataannya berkata, dia dimaklumkan bahawa isterinya sudah mening.gal dunia sebelum berkongsi berita itu di media sosial kerana itu cara untuk memaklumkan kepada kenalan-kenalannya.

“Jadi, andai kata ada sesiapa yang mengenalinya atau ada h.utang pivtang yang belum dilun4skan, mereka akan dapat tahu berita ini. Tapi, apabila malam semalam seorang doktor menghubungi dan maklumkan isteri saya sedang n.azak, saya sendiri jadi k3liru dan sudah berlaku s.alah faham,” katanya.

Dia mengakui t.rauma dengan apa yang berlaku. “Ada yang cakap saya me.nipu dan meraih s.impati. Bukan itu niat saya. Saya jadi t.akut sampai sekarang pun saya masih menggelet4r.

“Saya hanya sampaikan apa yang dimaklumkan oleh pihak h.ospital kepada saya. Setiap kali dihubungi, doktor juga berbeza-beza,” katanya.

Allahyrham Farah yang juga guru agama di Sekolah Rendah Agama Lembah Keramat mening.gal dunia selepas 45 hari bert4rung dengan C0v!d.19.

Saya Kena Kuat

J.enazah Allahyarh4m Farah Shila Mazlan, isteri kepada pelakon Badrol Shah atau Bad selamat dikebvmikan di Tanah Perkubvran Islam Raudhatul Sakinah, Taman Selasih, Batu Caves, di sini, selepas solat Maghrib, hari ini.

Bad, 39, yang popular menerusi filem Busut Bonang menerusi sesi langsung di Facebook bersyukur apabila pihak h.ospital dan pengurusan j.enazah memberikan kebenaran pengebvmian pada hari ini.

“Arw4h isteri berada di wad selama 45 hari dan hari ini genap 25 hari ditidurkan dan kini pergi buat selama-lamanya. Kami semua red4. Mudah-mudahan dia ditempatkan bersama para syuhada. Insya-Allah,” katanya.

“Saya tak tahu nak cakap apa. Saya kena kuat hadapi ujian Allah SWT ini. Anak-anak semua menangis dan sentiasa tengok gambar ibu mereka. Anak paling kecil berusia dua tahun sudah kehilangan ibunya. “Saya ada empat anak dan semuanya perempuan. Insya-Allah saya kuat. Mudah-mudahan Allah akan beri kekuatan. Saya akan pikul tanggungjawab membesarkan anak-anak kami.

“Allah sedang menguji saya adakah saya boleh atau tidak menghadapinya. Saya sudah sedia dengan segala kemungkinan apabila selepas Isyak malam tadi doktor hubungi saya beritahu bila-bila masa saja isteri akan pergi,” katanya.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : Kredit : HM/FB via OM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*