Habislah. PDRM Ded4h Apa Yang Jadi Lepas Tah4n Pasangan Buat Sosial Eksperimen Kedai Makan

KLANG – T.indakan pasangan suami isteri melakukan eksperimen sosial masuk ke beberapa kedai dan makan di kedai tanpa melengkapkan dua dos v.aksin membawa p.adah apabila mereka dit.ahan polis semalam.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, pena.hanan pasangan suami isteri berusia 35 dan 36 tahun itu dilakukan pukul 5 petang semalam di rumah mereka di Bandar Putera 2, dekat sini.

Katanya, pena.hanan dibuat susulah pihaknya menerima aduan berhubung penularan medium media sosial pemilik akaun bernama Mujaheeda Soleha yang memuat naik kenyataan berkisarkan tentang ekperimen sosial mereka.

“Pemilik akaun juga turut memuat naik kenyataan yang telah mendatangkan ketak.utan dan kegentaran kepada orang awam.

“Kedua-dua mereka kemudiannya dibebaskan dengan jaminan polis selepas keterangan mereka diambil polis,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Jelas beliau, k.es disi.asat mengikut Se.ksyen 269 dan Se.ksyen 505 (b) K.anun Kese.ksaan selain Se.ksyen 22 (b) Akta Penc.egahan dan Pengawalan Peny.akit Berja.ngkit 1988 dan Seksyen 233 Akta Suruhanjaya Komunikasi Malaysia.

Sehubungan itu, Shamsul Amar menegaskan orang ramai diminta agar sentiasa mematuhi prosedur o.perasi standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh Majlis Kese.lamatan Negara (MKN) dalam menjalani kehidupan harian, sebagai usaha bersama untuk membendung penularan w.abak C0vid 19.

Semalam dilaporkan perkongsian seorang wanita di laman sosial Facebook tentang eksperimen sosial yang dilakukan bersama suaminya untuk melihat sama ada boleh makan di kedai tanpa melengkapkan dua dos v.aksin, dike.cam orang ramai.

Menerusi satu tangkap layar perkongsian tersebut yang tular di laman sosial sejak semalam, wanita berkenaan dilihat dengan bangga menceritakan kejayaannya dan suami pergi ke beberapa premis termasuk kedai makan tanpa sebarang m.asalah.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*