Shuib Ucap Terima Kasih Atas Doa Semua Orang Untuk Arw4h Siti Sarah Tapi Ada Satu Lagi Perkara Shuib Minta Dari Semua

Dunia tanpa sempadan pada hari ini membolehkan sesiapa sahaja mendapatkan maklumat dengan pantas.Ia termasuk berita k3malangan, k3matian dan sebagainya.

Namun, dalam berlumba-lumba berkongsi maklumat, ada pihak yang kurang peka dengan menyebarkan gambar-gambar orang yang sudah tiada yang tidak menutup aurat di media sosial.Hal itu bukan sahaja menyebabkan sensitiviti keluarga terganggu, malah mengaibkan si m4ti.

Terbaru, Shuib meminta orang ramai dan media supaya tidak memuat naik gambar dan video arw4h isterinya Siti Sarah yang tidak menutup aurat, (gambar-gambar, video lama).Shuib juga meminta supaya tidak tidak ceritakan kebaikan arw4h secara berlebih-lebihan, cukuplah sekadar sederhana.

Perkara itu amat penting untuk diberi perhatian kerana ingin menjaga s3nsitiviti dan perasaan keluarga serta waris mngsa.Pada masa yang sama, ia juga bagi merahsiakan identiti si m4ti agar tidak terdedah kepada sebarang penyalahgun4an.

Justeru, sebelum kita berkongsi atau menyeb4rkan sesuatu perkara di media sosial, fikirkan dahulu impaknya kepada orang lain.Cuba letakkan diri kita dalam situasi yang dihadapi pihak keluarga mngsa.

Apapun, wajib untuk kita menjaga a1b orang lain.Malah, Islam juga mengajar umatnya untuk menutup aib sendiri daripada pengetahuan orang lain.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : trendingkini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*