“Kelmarin lg nampak arwh n4zak”- Peminjam Suara ‘Detektif Conan’ Men1nggal Dunia, Ini Sebabnya..

Kuala Lumpur: Zairani Sarbini yang meminjamkan suara bagi watak animasi penyi4satan terkenal, Detektif Conan mengh3mbuskan naf4s terakhir di samping keluarga di kediamannya di Damansara Damai, hari ini.

Artis alih suara berusia 48 tahun itu yang menderita k4nser s3rviks, meningg4l dun1a pada 3.30 petang.

Suaminya, Shamsul Cairel, 48, berkata, kesihatan arw4h semakin mer0sot sejak seminggu lalu dan Zairani juga tidak sempat menjalani kem0terapi di Institut Kanser Negara, sebaliknya meneruskan rawatan di rumah.

“Sejak kelmarin sudah nampak tanda arw4h n4zak, antaranya nafas putvs-pvtus. Isteri men1nggal di sisi ahli keluarga dan tidak dapat bertutur sejak sel k4nser mer3bak ke otak.

Gambar fail, Zairani ketika menerima rawatan di hospital

“Keadaannya terlalu lem4h dan hanya berbekalkan ubat-ubatan selain, dibantu Hospis Malaysia sepanjang dia di rumah.

“Saya mewakili ahli keluarga berterima kasih dengan bantuan dan sokongan semua pihak sepanjang tempoh rawatan dan yang menjaga arw4h,” katanya ketika dihubungi.

Shamsul berkata, jen4zah Zairani akan dikebvmikan di Tanah Perkubvran Islam Kampung Puah, Gombak, Selangor pada jam 9 pagi esok.

“Saya minta sesiapa yang mengenali arwah minta doakan dan maafkan kesal4han arw4h. Jika ada sebarang urusan dengan arw4h yang masih belum sempat ditunaikan arw4h, datanglah temui saya,” katanya.

Terdahulu, katanya, ramai pihak terutama ahli keluarga arw4h isterinya yang menetap di Perak menyatakan kekesalahan kerana tidak dapat ‘menemui’ arw4h buat kali terakhir kerana sekatan pergerakan.

“Begitu juga kawan isteri dalam kalangan artis alih suara yang terkesan dengan kehil4ngannya,” katanya yang memberitahu isterinya dikenali ‘Kak Baby’ dalam kalangan teman dan seorang ceria, suka bergurau serta gemar membantu mereka dalam kesusahan.

Dia juga terharu dengan keprihatinan ditunjukkan rakan arw4h termasuk pelakon Datuk Jalaluddin Hassan yang sering bertanya khabar sejak mengetahui arw4h mend3rita k4nser.

 Al-Fatihah

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber:hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*