“300 0rang Di Mekah Turut Solat Jen4zah Gh4ib Untuk Arw4h Siti Sarah” Kem4tian Yang Di Cemburui Ramai

Umum mengetahui tentang pemerg1an penyanyi terkenal Allahy4rhamah Siti Sarah Raisuddin kelmarin pada 5.13 pagi bersamaan hari isnin.

Seluruh negara manangisi pemerg1an beliau yang disifatkan sebagai m4ti sy4hid kerana men1nggal disebabkan melahirkan bayi lelaki mereka dan juga men1nggal disebabkan wab4k Cov1d19 yang melanda dunia saat ini.

Rata-rata tertanya apakah amalan beliau sehingga kematiannya begitu dimuliakan Allah swt? Wallahuallam, hanya Allah yang mengetahui. Namun kita sebagai manusia yang masih bernyawa sepatutnya mengambil ikhtibar dari kisah-kisah yang meruntun hati ini.

Menurut perkongsian video pendek di laman Tiktok milik Hass Hassanah, arw4h Siti Sarah sebenarnya turut disolatkan secara gh4ib oleh hampir 300 jemaah di Mekah!.

Subhanallah! Shuib yang merupakan suami kepada arw4h menggeleng-gelengkan kepala, sambil mengucapkan syukur yang tidak terhingga kerana penghargaan yang cukup besar buat arw4h isterinya itu.

Netizen turut menzahirkan ucapan yang baik-baik buat arw4h. Masing-masing menginsafi diri lantaran satu demi satu kebaikan arw4h yang Allah swt perlihatkan pada seisi negara yang menangisi kehilangannya.

Komen Netizen:

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : Tiktok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*