Lando Zawawi Pecah Rahsia Tokey Jambu Selepas Dia Nafi Dtngkap Polis Kes B4pa Ayaam

Pelawak Tauke mena.fikan dirinya adalah individu yang dit.ahan polis selepas disyaki terb.abit dalam kegiatan pem3rdagangan manusia bagi tujuan ek.sploitasi s.eks di sebuah hotel di Kuala Pilah, Negeri Sembilan, pada Ahad lalu.

Tauke atau nama sebenarnya Zamratul Amri Zakaria menegaskan, dia tiada kaitan dengan pena.ngkapan yang dibuat.

Lando Zawawi Sendriri Tak Boleh H4dam

Lando Zawawi dan ‘Ikatan Silaturrahim Brotherhood’ yang sudah tidak asing lagi apabila timbul isu berkaitan dengan jalan raya.

Sebelum ini, ramai yang tertanya-tanya ke mana hilangnya pelakon Lando Zawawi atau nama sebenarnya, Azlan Sani Zawawi. Mungkinkah dia kini sudah bersara atau sudah tiada lagi tawaran berlakon disebabkan saingan sengit dalam industri seni?

Sebenarnya, dia tidak menghilangkan diri tetapi sehingga kini Lando sedang gigih menjadi seorang akt1vis dan menjalankan kerja-kerja amal menurap jalan raya rosak dan berlubang di lokasi yang tertentu.

Malah, modal yang digunakan untuk menurap jalan menggunakan duit poketnya sendiri tanpa sebarang bantuan daripada mana-mana pihak.

Dalam kemas kini di Facebook terbaru beliua, Lando ada berkongsi pengalaman ketika berlakon bersama Tauke Jambu

“Sebenarnye wa sendiri xleh hadam orang kata toke jadi bapak ayam

“Sebab dulu wa penah casting tauke belakon watak bap4k ayaam pun dia g4gal seteruk teruknya

“Boleh dia tanye wa balik. Nak watak bap4k ayaam waktu pagi ke petang?

“Wa pun rase pelir. Wa saja cakap “Ok bagi aku watak bap4k ayaam waktu pagi”

“Pastu dia berkokok sampai wa halau dia kuar

Lando Zawawi Pecah Rahsia Tokey Jambu Selepas Dia Nafi Dtngkap Polis Kes Bapa Ayaam

Rata-rata terhibur dengan perkongsian oleh Lando Zawawi

PDRMDedh Apa YangMereka Jvmpa Lepas PelawakTerknal KenaThan Jadl Ba.paAy.am

Semalam media melaporkan Seorang pelawak terkenal dit.ahan polis selepas disyaki terba.bit dalam kegiatan pemerdagangan orang bagi tujuan ekspl.oitasi s.eks, dalam s.erbuan di sebuah hotel di sini, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd Ghani berkata, dalam s.erbuan kira-kira jam 10 pagi itu, polis turut menyel.amatkan seorang wanita daripada menjadi m.angsa pemerdagangan.

Katanya, lelaki berusia 40-an itu dita.han dalam s.erbuan Ops Pintas oleh Bahagian S.iasatan J.enayah (JSJ) Ibu Pejabat Daerah (IPD) Kuala Pilah selepas melakukan r.isikan.

“Menerusi Ops Pintas, kami men.ahan seorang lelaki dan menyelamatkan seorang wanita berketurunan Melanau daripada menjadi m.angsa pemerdagangan.

“S.iasatan dijalankan mengikut S.eksyen A.kta Antipemerd4gangan Orang dan Antipeny.eludupan M.igran (ATIPSOM) 2007 yang memperuntukkan hukvman pe.njara tempoh tidak melebihi 15 tahun dan boleh dikenakan d.enda,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Amran berkata, turut dir.ampas dalam serbuan itu adalah sebuah kereta jenis Perodua Axia, beberapa bungkusan k.ondom, sejumlah wang tunai dan empat telefon bimbit.

“S.uspek dir.eman selama empat hari manakala m.angsa yang diselamatkan mendapat perintah perlindungan sementara dan ditempatkan di sebuah rumah perlindungan di Johor

“S.uspek juga dikenakan k.ompaun bagi kes.alahan rentas negeri tanpa kebenaran mengikut P.eraturan-P.eraturan Penc.egahan dan Pengawalan Pe.nyakit Berja.ngkit (Langkah – Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan J.angkitan) ( Pelan Pemulihan Negara) 2021.

“S.iasatan lanjut berkaitan k.es ini diteruskan bagi mengenalpasti rangkaian kegiatan pemerd4gangan orang ini,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: http://asaskehidupan.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*