[VIDEO] “Aku Takkan Jejak Kaki Ke Tempat Macam Ni” -Rakaman Kolam Paling Dalam Di Dunia Buat Netizen ‘F0bia’ Dengan Kolam

Pernah tak anda terfikir untuk berenang di sebuah kolam yang mempunyai kedalaman lebih 60 meter dan mengandungi lebih 14 juta liter air? Macam mustahil kan? Lagipun terfikir juga, wujud ke sebuah kolam renang yang sebegitu dalam?

Ya, wujud. Kolam terdalam di dunia ini terletak di Dubai! Tidak mustahil bagi negara maju tersebut bukan? Deep Dive Dubai yang diberi nama itu adalah merupakan tarikan pelancongan terbaru di Dubai. Syurga bagi perenang yang mencintai sejuta cabaran.

Menerusi perkongsian Tiktok Abdulla_alsenaani, video kolam renang yang terdalam di dunia tersebut mendapat tontonan lebih 1.5juta tontonan! Netizen turut terpukau dengan keunikan kolam terbabit yang dikatakan mempunyai struktur binaan seperti tiram gerg4si. Kelihatan juga binaan sebelah dalamnya seperti sebuah bangunan yang usang dan terbiar yang dihiasi kereta, motosikal, studio, rumah, bilik dan lain-lain.

Menurut komen warganet yang menyaksikan video pendek tersebut, rata-rata meluahkan rasa takut untuk berenang dalam kolam tersebut memandangkan kedalamannya agak tidak masuk akal. Namun bagi mereka yang cekap dan terlatih, tiada yang mustahil untuk mereka berenang walaupun di dalam kolam yang mempunyai status terdalam di dunia itu.

Komen Netizen:

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : Tiktok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*