[VIDEO] “Dia Ingat Nak Pi Jalan-Jalan” -Seb4k Tengok Adam Pakai ‘Baju Jalan’ Dibawa Ke Pusat Kuar4ntin

Tidak mengenal usia muda atau tua, kanak2 atau dewasa tetapi kalau positif v1rus cor0na, maka kena diasingkan dan harus menjalani kuarantin supaya v1rus ini tidak mereb4k dan menj4ngk1ti kepada ahli keluarga yang lain.

Adam berusia 2 tahun, masih kecil dan masih lagi dalam usia yang memerlukan perhatian ibu dan bapa. Adam telah dij4ngkiti v1rus tersebut dan kena menjalani kuarantin bersama ayahnya.

Video yang dimuatnaik oleh pengguna yang ingin dikenali sebagai @Jeerah di platform Aplikasi Tik Tok itu meruntum jiwa kerana adam itu masih kecil dan tidak tahu bahawa dirinya sedang positif v1rus cov1d19 dan adam telah dibawa menaiki ambulans bersama seorang lelaki yang dipercayai ayahnya.

Melalui perkongsian tersebut, adam tidak mengetahui bahawa dirinya sedang positif cov1d19 dan ibu adam memakaikan pakaian yang baru supaya adam akan merasa bahawa die tidak pergi untuk ku4rantin tetapi berjalan2 bersama ayahnya itu.

Tambahnya lagi, sejak dari kecil adam tidak suka untuk pergi h0spital kerana mungkin mengalami peny4kit yang membuatkan adam selalu kena pergi ke h0spital. Pengalaman tersebut menyebabkan ibu adam membuatnya seakan percaya bahawa dia pergi jalan2.

Kita mendoakan semoga adik adam cepat sembuh daripada j4ngkitan cov1d 19 tersebut dan cepat kembali ke pangkuan keluarga tersayang. In shaa Allah.

Komen Netizen:

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : Tiktok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*