Lepas Dikatakan Pegang Duit Juta-Juta, Nadlr Dedah Dimana Dia Tinggal Dan Apa Isterinya Cakap Selepas Pegang Duit Sebanyak Itu

Anda tanya mengenai ke mana hilangnya duit RM20 juta sumbangan rakyat Malaysia kepada penduduk Pale.stin dijawab oleh Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Ga.za Malaysia, Muhammad Nadlr Al-Nuri pada Sabtu.

Menyedari namanya dipetik oleh pendakwah dan dermawan Ebit Lew, Muhammad Nadlr menegaskan, umumnya sumbangan sedemikian tidak diterima setiap tahun.

Sebaliknya, kata beliau, sumbangan yang banyak biasanya hanya akan diperoleh apabila tercetus per4ng di bumi Ga.za.

Nadir Al-Nuri jawab tanda tanya Ebit Lew mengenai sumbangan RM20 juta ke Gaza

“Kita tidak dapat RM20 juta setiap tahun dan disebut apabila berlaku per4ng setiap tahun, kita dapat sumbangan RM20 juta.

“Perang di Gaza tidak berlaku setiap tahun. Bila kita tidak tahu tentang Ga.za kita akan kata setiap tahun ada perang dan setiap kali per4ng akan dapat RM20 juta. Tidak.

“Perang di Ga.za (berlaku) sejak 2006 hanya berlaku sebanyak empat kali sahaja (iaitu) tahun 2006 dikepung, 2008 pep3rangan pertama, kemudian 2012, 2014 dan 2021,” katanya dalam sidang Townhall Cinta Ga.za Malaysia yang diadakan secara maya pada Sabtu.

Nadlr Al Nuri menunjukkan gambar diatas adalah Wisma Malaysia. Beliau memberitahu dia menyewa bersama keluarga di belakang bangunan Wisma Malaysia.

Beliau turut menceritakan secara berseloroh bahawa isteri beliau selalu beritahu sampai bila nak duduk rumah sewa tapi bawa duit juta juta.

Beliau beritahu isteri dia bahawa itu duit orang bukan duit dia tetapi jika ada rezeki saham dia beli meletop munkin boleh beli banglo secara berjenaka.

Video Penuh:

Rujukan : Astro Awani

Olahan: Awatttsyeikhh Network

PETALING JAYA: Selepas mend.akwa dua kali dibenam sejak p.erang, Ketua Pegawai Eksekutif Cinta G.aza Malaysia, Muhammad Nadlr Al-Nuri Kamaruzaman yang kini tinggal di G.aza akan menceritakan bagaimana pertubuhan bukan kerajaan (NGO) diurus.

Pendedahan itu akan dilakukannya melalui Sesi TownHall Cinta Ga,za Malaysia secara live di Facebook pada pukul 12 tengah hari ini.

“Sambil-sambil itu kami tunjukkan apa yang negara kita Malaysia dah buat untuk P.alestin.

“Ini hak kalian untuk tahu kerana kalian yang menyumbang, kami hanya menjadi jambatan yang menghubungkan kasih-sayang dan persaudaraan. Kami juga akan memberikan maklum balas tentang 1,001 keresahan yang sedang bermain di minda kalian, warga netizen,” katanya.

Tampil Beri Penjelasan

Nadlr Al-Nuri atau nama penuhnya Muhammad Nadlr Al-Nuri Kamaruzaman, menerusi live Sesi Townhall Cinta G.aza Malaysia di Facebook tampil memberi penjelasan mengenai isu yang berbangkit iaitu isu sumbangan rakyat Malaysia sebanyak RM 20 j.uta setiap tahun yang disalurkan bagi misi kemanusiaan di G.aza, P.alestine.

Nafi dapat sumbangan setiap tahun

Menerusi townhall berkenaan, Nadlr Al-Nuri menegaskan bahawa pihak Cinta Ga.za (CGM) tidak mendapat sebanyak RM 20 j.uta setiap tahun dan perkara berkenaan adalah p.alsu.

Orang t.uduh kita ambil percent yang tinggi tapi alhamdulillah anda sendiri boleh tengok berapa kami ambil hanya 3 peratus management charge sahaja.

Sebenarnya tak ada lah kami dapat 20 j.uta setahun. Itu adalah p.alsu.

RM 20 j.uta itu bukannya disumbangkan setiap tahun. Tapi kita tak ambil gaji banyak.

Jadi t.uduhan itu adalah sangat-sangat tidak baik seolah-olah kita dapat duit yang begitu banyak. Tapi saya tidak tujukan kepada sesiapa.

Duit itu tidak diuruskan CGM sahaja tapi sebenarnya dikumpulkan bersama oleh rakan-rakan yang berada di bawah NGO anak-anak muda.

Ujarnya, dia turut mengalukan NGO yang lain untuk membentangkan perbelanjaan masing-masing dan menjadi tanggungjawab untuk mendedahkan di mana sumbangan tersebut disalurkan.

Kredit : US/OB

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: http://sportdailynews.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*