Terjawab Sumber Pendpatan Sebenar Ebit Lew Selepas Rmai Tanya Mana Dtg Duit Banyak2 Beri Bntuan

Kisah dan cerita-cerita hebat tentang Ustaz Ebit Lew dalam melakukan kerja-kerja kebajikan tidak dapat dis4ngkal lagi.

Bahkan di Malaysia boleh dikatakan Ebit Lew individu yang paling hebat dan paling ke hadapan dalam membantu masyarakat yang kurang berkemampuan.

Jika Ebit Lew datang untuk membantu, bukan sedikit-sedikit bantuan yang diberikan. Sehingga ramai terfikir mana datang duit atau dana yang diperolehi beliau?

Siapa Ebit Lew?

Pernah berkongsi cerita dengan para pendengar mengenai kehidupan yang dilaluinya sehingga berada pada tahap kini di ruang radio Ikim.fm dalam Slot IsIam Agamaku, siapa sangka Ustaz Ebit Lew yang asalnya berketurunan Cina ini dij3ntik dengan hidayah Allah SWT ketika berusia 12 tahun.

Pada masa kecilnya, beliau merupakan seorang murid yang nakal namun terbuka hati untuk mulai belajar mengenal IsIam melalui salah seorang gurunya.

Maka bermula saat itulah, beliau tekun mempelajari tatacara solat serta mengajak ahli keluarganya yang lain untuk mendekati agama suci IsIam.

Jika anda masih ingat, pemilik nama sebenar Ebit Irawan Bin Ibrahim Lew pernah terpalit dengan pelbagai pandangan neg4tif oleh sesetengah pihak, yang sepertinya tidak senang duduk melihat kerja amal yang dilakukan.

Sehinggakan sebelum ini ada pulak beberapa pihak yang cuba melemparkan tudvhan dengan menggunakan isu kereta mewah yang digunakan ustaz Ebit dalam misi bantuannya.

Tidak senang dengan tudvhan yang diIemparkan terhadap ustaz Ebit Lew, seorang pengguna Facebook dengan nama akaun Yusran Yusof telah mended4hkan pendapatan yang dimiliki oleh pendakwah tersebut adalah atas usahanya sendiri.

” Ada golongan-golongan b0d#h yang cakap ustaz Ebit Lew gunakan duit drma orang ramai untuk beli kereta mewah, jangan lah kita jadi bod#h.

” Chanel Youtube Ustaz Ebit Lew pula, view dia lagi banyak dari Youtuber bernama Soloz (gamer terkenal Malaysia) kot.

” Kalau Soloz mampu pakai Mustang dah tentu ustaz Ebit Lew mampu juga pakai alphard. Lagipun ustaz ada perniagaan lain lagi, buku-buku hasil tulisan beliau pun banyak dipasaran. Otak jangan sempit sangat.” tulis beliau.

Dalam pada itu Yusran Yusof turut berkongsi kepada umum berapa pendapatan kasar Ustaz Ebit Lew.

” Jom kita tengok secara kasar pendapatan Ustaz Ebit Lew

” Tengoklah restoran dia dh ada 3 cawangan, ceramah setiap bulan full seluruh negara. page Facebook ada 1.8juta followers.

” Selain itu youtube dah ada 400k subscriber dengan 3k-56k USD (RM12K – RM224K), di mana pendapatan melalui Uoutube sebulan dan tahunan 42k-600k usd (RM168k- RM2 juta lebih )

” Banyak lagi sumber kewangan beliau.. untuk aset dan keluarga beliau.. ” tulis beliau.

Malah dalam satu perkongsian di Fb, Ebit turut mengakui menceritakan serba sedikit punca pendapatan beliau selepas timbul cakap-cakap belakang mengenai kekayaan beliau.

Kata Ebit Lew, bayaran diterima dari Facebook dan Youtube agak lumayan.

Profil Ebit Lew

Ebit Lew dilahirkan di Muadzam Shah, Pahang pada 21 Disember 1984 dengan nama Lew Yun Pau. Beliau merupakan anak ketiga daripada 11 orang adik beradik.

Beliau memeluk agama IsIam pada usia 12 tahun selepas mengikut rapat mengenai agama itu.

Beliau merupakan graduan Universiti Putra Malaysia. Sebelum itu, beliau memperoleh pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Bukit Ridan, Sekolah Menengah Kebangsaan Muadzam Shah, Pahang, Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru dan Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Rahman Talib, Pahang.

Ebit Lew juga dikenali dengan beberapa produk perniagaan. Beliau mempunyai syarikat latihan dan motivasi bernama Transform Training & Consultancy dengan produk yang terkenal iaitu seminar motivasi kekeluargaan Keluarga Sunnah.

Selain itu, beliau juga mempunyai jaringan pasar raya Elewsmart yang mula beroperasi pada 18 Julai 2020 dengan pembukaan cawangan pertama di Bandar Baru Bangi.

Beliau juga mengusahakan produk pakaian di bawah jenama Elew’s Design.

Selain itu, beliau juga mengusahakan rangkaian kafe restoran di bawah jenama Paramount Coffee House yang beroperasi di tiga cawangan, Bandar Baru Bangi, Putrajaya dan Shah Alam.

Antara pencapaian diterima Ebit Lew, beliau pernah menerima Anugerah Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan Tahun 1437H/2015M.

Beliau juga merupakan penceramah slot motivasi pagi, Slot IsIam Agamaku, IsIam Itu Indah, Usrah Nurani dan lain-lain di radio IKIM dan Sinar.

Sumber:FB Yusran Yusof, IG Ebit Lew dan wikipedia

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: https://thebolalive.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*