PM Beritahu Sudah Tidak Perlu Kibar Bendera Warna Putih Atau Hitam Dan Dia Beritahu Sebab Kenapa (Video)

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin berkata rakyat tidak perlu mengibarkan bendera putih, memandangkan bantuan secara bersasar akan disampaikan kepada sebahagian kumpulan bersasar yang terjejas dengan p4ndemik C0v!d.19.

Dia berkata, golongan yang layak menerima bantuan tersebut terdiri termasuk daripada mereka dari golongan B40, M40 dan T20 yang terkesan dari segi ekonomi.

“Kita tak kira. Kadang-kadang T20 pun ada yang terkesan kerana tak boleh berniaga, dia diberhentikan kerja.

“Tak payah naik bendera putih ke hitam. Nak naik bendera biru tak apa. Maksud saya tadi, kita tahu di mana (perlukan bantuan) dan kementerian ada rekod,” katanya kepada pemberita selepas tinjauan penyediaan bakul prihatin negara oleh perdana menteri.

Malaysiakini

Kempen kibar bendera putih merupakan simbolik memohon bantuan yang bermula sejak beberapa minggu lalu sehingga mendapat perhatian ramai dan ia dilihat berjaya apabila ramai pihak yang tampil membantu golongan memerlukan terutamanya dari segi bantuan makanan.

Manakala kempen kibar bendera hitam pula merupakan sebagai tanda “keg4galan” kerajaan PN sekarang.

Mengulas lanjut mengenai bantuan tersebut, Muhyiddin berkata, kementerian tertentu mempunyai sistem pendaftaran supaya agihan dapat dibuat secara adil.

Pada masa yang sama, dia turut mengucapkan terima kasih kepada badan-badan politik dan badan bukan kerajaan (NGO) yang menyalurkan bantuan berterusan kepada rakyat.

“Satu contoh terbaik di kalangan rakyat Malaysia, di zaman susah kita sama-sama susah. Kita bantu siapa yang memerlukan baik jiran ke, baik di mana saja.

“Ini suatu usaha kita akan terus lakukan di samping langkah-langkah lain kita laksanakan uruskan masalah C0v!d.19 negara kita,” katanya.

Video:

Sumber : Malaysia Kini

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber: http://www.awatttsyeikhh.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*